Σε χαιρετίζουν και σε καθοδηγούν. Σε φιλεύουν ντόπιο κατσικάκι και σου μιλούν για τα νανάκια ελέφαντες, τις πιο κρυφές τους παραλίες και τη βαθιά εκκλησιαστική τους παράδοση. Είναι ήσυχοι. Όχι όμως όσο θα φανταζόσουν...

Η Τήλος, με τα «μυστικά» και τα «ξακουστά» της, με τα «ήρεμα» και τα «φανταχτερά» της, έχει πολύ περισσότερα απ' όσα πίστευες να σου αποκαλύψει...

Ποιος να το 'λεγε πως σαν πάρεις το καραβάκι από τη Ρόδο, έπειτα από μιάμιση ώρα θα είσαι σε έναν τόπο με τόση μεγάλη «προίκα» που, και να μην το 'χες υπολογίσει, θα σου πάρει μέρες να τον δεις. Ξέχνα το μονοήμερο σε ό,τι αφορά την Τήλο!

Έχεις να δεις μουσείο με προϊστορικούς νάνους ελέφαντες, να βουτήξεις σε 19 διάφανες παραλίες, να δεις το ηλιοβασίλεμα από τον Αϊ-Παντελεήμονα και φυσικά να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά τα κατσικάκια, που ανέμελα χοροπηδούν και στα πιο απίθανα σημεία!

Έχεις να περπατήσεις σε κάποιο από τα δεκάδες χαραγμένα μονοπάτια διαδρομών κατά μήκος του νησιού, να νιώσεις δέος για τα περισσότερα από 1.000 είδη φυτών και 100 πουλιών του δικτύου προστασίας Natura και να περπατήσεις σε ασβεστωμένα σοκάκια. Και σαν έρθει το βράδυ, το μεγαλείο συνεχίζεται με τον πιο ιδιόμορφο τρόπο.

Εκεί, στο Μικρό Χωριό, το εγκαταλειμμένο «διαμαντάκι» του νησιού, όπου άλλοτε ζούσαν όλοι οι Τηλιακοί, πλέον όχι μόνο μπορείς να βρεις μια ιδανική αφορμή για βόλτα, αλλά και να βιώσεις το κυριολεκτικά μοναδικό φαινόμενο... του clubbing μέσα σε ένα χωριό-φάντασμα, εκεί όπου παρά μόνο τα αγριοκάτσικα μαρτυρούν ίχνη ζωής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

TAGS