Παραδίδει µαθήµατα σεµνότητας, ποιότητας και αισθητικής! Μούσα καλλιτεχνών και «σανίδι» ακόµα και για διάσηµους κινηµατογραφικούς αστέρες, µας ξεναγεί στο παρελθόν µέσα από το παρόν της... Μόλις 12' από την ακτή της Αργολίδας, η Ύδρα έχει το χάρισµα και το προνόµιο να είναι µοναδική και αν δεν γνώριζες µέχρι τώρα το λόγο, ήρθε η κατάλληλη στιγµή να τον ανακαλύψεις!

• ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΑΛΟΓΑ
Τα περήφανα τετράποδα θα τα βρείτε... παρκαρισµένα στο λιµάνι! Επιλέγετε αυτό που θα εµπιστευτείτε για να πραγµατοποιήσετε είτε µια µίνι ξενάγηση στα στενά της Χώρας ή µια βόλτα πιο µακρινή µέχρι κάποια παραλία. Οι τιµές κυµαίνονται ανάλογα µε τη βόλτα. Ενδεικτικά για 15΄ θα σας κοστίσει 10 ευρώ, ενώ για 1 ώρα, 50 ευρώ.

• ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΞΙ
Αραγµένα στο λιµανάκι της Ύδρας, τα θαλάσσια ταξί-βασικό µέσο µεταφοράς εξυπηρετούν τους επισκέπτες τόσο µεταφέροντάς τους στις παραλίες, όσο και στις κοντινές ακτές της Πελοποννήσου (φυσικά και απέναντι στο Μετόχι). 

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
• Το αρχοντικό του Τοµπάζη, στη δυτική πλευρά της Χώρας, που στεγάζει από το 1936 παράρτηµα της Σχολής Καλών Τεχνών.
• Η Σχολή Εµποροπλοιάρχων Ύδρας, δίπλα στο Ιστορικό Αρχείο, το κτήριο της οποίας ανήκε στους Υδραίους καραβοκύρηδες Αναστάσιο Τσαµαδό και Αθανάσιο Κουλούρα.
• Η Οικία Γεώργιου Κουντουριώτη, στην πλαγιά του λόφου, κοντά στα Κανόνια, όπου σήµερα στεγάζει το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας. Δεν είναι επισκέψιµη.
• Η Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη», λίγα µέτρα πριν το άγαλµα του Μιαούλη, όπου κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί πολιτιστικά δρώµενα.