ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί το φθινόπωρο το τοπίο είναι μαγικό, απόκοσμο και βγαλμένο λες από παραμύθι. Η λίμνη φοράει τα πιο... ρομαντικά της και σε καλεί για χαλάρωση και απευθείας επαφή με τη φύση.

IN: O γύρος της λίμνης με ποδήλατο.

OUT: Η ομίχλη και η δυσκολία να χαρείς την περιοχή ιδίως όταν βρέχει.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Θα πραγματοποιήσεις φυσικά τον γύρο της λίμνης (περίπου 60 χλμ). Θα γνωρίσεις όμορφα μέρη και οικισμούς όπως το Μουζάκι, το Μορφοβούνι, το χωριό του Διονύσου, τον Μεσενικόλα -με το προσεγμένο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, το... μπαλκόνι της λίμνης, το Νεοχώρι, τα Καλύβια Πεζούλας, τη Νεράϊδα, την Κρυοπηγή και θα δεις το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της περιοχής, το Φράγμα! Στα Καλύβια Πεζούλας, μάλιστα, θα επιδοθείς σε διάφορα σπορ, όπως τοξοβολία, ενώ αν θες, μπορείς να δεις και τη λίμνη από ψηλά με μια βόλτα με ελικόπτερο. Για φαγητό προτίμησε το Φαγοπότι, που συμπλέκει δημιουργικά παραδοσιακές γεύσεις και μοντέρνα αισθητική στα Καλύβια Πεζούλας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Η Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Καρδίτσα 30 χλμ. και μπορείς να την προσεγγίσεις οδικώς. Αν κατευθυνθείς προς τα Καλύβια Πεζούλας, ακολούθησε τις ταμπέλες προς Μορφοβούνι και Κρυονέρι. Αν θέλεις να περάσεις πρώτα από το Φράγμα, νότια της λίμνης, πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες προς Καλλίθηρο, Καστανιά και Μούχα. Να σημειώσουμε πως η Καρδίτσα είναι 325 χλμ. μακριά από την Αθήνα, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς αυτή με τιμή εισιτηρίου 24 ευρώ.