Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στον Βόλο!

MUST DOs

Πού πρέπει να πας στον Βόλο όπως και δήποτε; (αν θες να δεις τα καλύτερα...)

Στις κεντρικές οδούς Ιάσωνος, Κουμουνδούρου & Ερμού, εκεί ακριβώς όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης. Εδώ θα βρεις κυρίως cafés και bars, εστιατόρια καθώς κι εμπορικά καταστήματα.
Στην Παραλία & το Λιμάνι. Να περπατήσεις -ιδίως τις ηλιόλουστες ημέρες η βόλτα εδώ είναι ότι πρέπει-, να πιεις καφέ και να αράξεις, βλέποντας κόσμο να πηγαίνει πάνω κάτω, και να κάτσεις στα τσιπουράδικα για φρέσκους θαλασσομεζέδες.
Στα Παλαιά, την περιοχή πίσω από το Δημαρχείο, με τα προσεγμένα μεζεδοπωλεία που φιλοξενούν και ζωντανή μουσική.
Στα συγκρότημα Τσαλαπάτα (πρώην εργοστάσιο), στα Παλαιά, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Στον πολυχώρο αξίζει να επισκεφθείς το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας (τηλ. 24210 29844, ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00, εκτός Τρίτης), το εστιατόριο-μπυραρία Αβαείο, με την εκπληκτική μοναστηριακού τύπου διακόσμηση, κι αν είσαι τυχερός και πετύχεις κάποια συναυλία ή event, τη μουσική σκηνή Vox.
Στη Νέα Ιωνία, στα προσφυγικά, θα έρθεις για τα παραδοσιακά της τσιπουράδικα.
Στον Άγιο Ονούφριο. Θεωρείται προάστιο της πόλης, απέχει μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της και συνδυάζει φύση, ηρεμία και καλό φαγητό. Στην είσοδό του θα δεις πολυτελείς κατοικίες, που σίγουρα θα σου τραβήξουν την προσοχή.

ΉΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

το τσίπουρο παλιά αποτελούσε «σπορ» αποκλειστικά για άνδρες; Στην πορεία έγιναν fans κι οι γυναίκες κι έτσι εξηγείται το ότι κάποια μεζεδάκια έγιναν πιο light.
υπάρχουν 2 είδη τσίπουρου, με και χωρίς γλυκάνισο; Το τελευταίο θυμίζει περισσότερο το ούζο και σε χρώμα και σε γεύση.
κάθε τσίπουρο σύμφωνα με την παράδοση συνοδευόταν από άλλο μεζεδάκι, το οποίο κάθε φορά ήταν και διαφορετικό; Δεν γινόταν να σου σερβιριστεί το ίδιο.
τα μεζεδάκια αρχικά ήταν πολύ μικρά, μόνο για να δοκιμάσεις; Γεγονός που, φυσικά, σήμερα δεν ισχύει.
το καλύτερο συνοδευτικό είναι τα θαλασσινά;
στον Βόλο υπάρχουν σήμερα περίπου 300-350 τσιπουράδικα;
τα πρώτα τσιπουράδικα αναπτύχθηκαν στη Νέα Ιωνία και την ενδοχώρα; Ήταν μικρά κουτούκια κι όσα υπάρχουν ακόμη διατηρούν έναν άκρως παραδοσιακό χαρακτήρα; Ο «Κάβουρας» στην αρχή της Ιάσωνος κι η «Μαρίνα» (Μαγνησίας 13) στη Νέα Ιωνία θεωρούνται τα καλύτερα.
μετά την ανοικοδόμηση της παραλίας άρχισαν να αναπτύσσονται και τα μεγάλα τσιπουράδικα, που είχαν μια πιο τουριστική μορφή; Συνδυάζουν πλούσια μεζεδάκια, θέα στη θάλασσα και μεγαλύτερους χώρους. Το πιο φημισμένο είναι η «Ψάθα».

TAGS