ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Προορισμός και για τις 4 εποχές του χρόνου, το Πήλιο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τη φθινοπωρινή σου ατζέντα. Με... δυνατά εποχιακά χαρτιά την αρχοντική Μακρινίτσα και την κοσμοπολίτισσα Πορταριά δεν θα δυσκολευτεί να σε κάνει πιστό επισκέπτη του ακόμη και την πιο νοσταλγική εποχή του χρόνου!

IN: Μαγικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας.

OUT: Ο δύσκολος και γεμάτος στροφές δρόμος.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Θα απολαύσεις τις χάρες της Πορταριάς! Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, θα δεις το προσεγμένο κτήριο του Δημαρχείου και ακριβώς απέναντι, στοαρχοντικό Ζούλια, θα επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο (τηλ. 24280 99505). Θα χαθείς σε γραφικάκαλντερίμια, θα ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα από τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό, θα θαυμάσεις αγέρωχα αρχοντικά μοναδικής αρχιτεκτονικής, θα παραδοθείς σε τρεχούμενα νερά και πράσινο και θα γευτείς ντόπιες λιχουδιές στην Πλατεία Μερκούρη, που είναι κατάμεστη από ταβερνάκια. Στη Μακρινίτσα (10΄ οδικώς από την Πορταριά) μπορείς να σεργιανίσεις στα γραφικά καλντερίμια, ανάμεσα στα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια. Αυτά οδηγούν στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, όπου μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου, με όλο τον Βόλο να απλώνεται μπροστά σου! Ενδιαφέρον είναι και ένα πέρασμα από το Αρχοντικό Τοπάλη, στο οποίο στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο (καθημερινά από τις 10:00-17:00, τηλ. 24280 99505), με τις ποικίλες αναπαραστάσεις από την καθημερινή πηλιορείτικη ζωή. Άξιες επισκέψεως και οι μεταβυζαντινές εκκλησίες αλλά και ο μεσαιωνικός Πύργος του Σκοτεινιώτη,στην Κουκουράβα, την κάτω συνοικία της Μακρινίτσας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Οδικώς από την Αθήνα στον Βόλο (324 χλμ.) από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Από εκεί η Μακρινίτσα απέχει 17 χλμ., ενώ η Πορταριά 2 χλμ. από την τελευταία. Εναλλακτικά, με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ μέχρι τον Βόλο (τιμή εισιτηρίου €27,40) και από εκεί με τα αντίστοιχα στα πανέμορφα χωριά και τιμή εισιτηρίου €1,60 [τηλ. ΚΤΕΛ ( Αθήνα): 210 8317186, (Βόλος): 24210 33254]

 

TAGS