Πάνω από 200 νησιά βρίσκονται στη Μεσόγειο, αλλά το 90% των τουριστών μένει στο 10% αυτών. Η ιστοσελίδα lonelyplanet.com συγκέντρωσε έξι μαγευτικούς προορισμούς της Μεσογείου, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αποδράσετε από την πραγματικότητα.

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του, παρόλα αυτά μπορείτε ακόμα να συγκρατήσετε στη μνήμη σας αυτούς τους προορισμούς μέχρι την επόμενη περίοδο διακοπών.

Παντελλερία, Ιταλία

Πιο κοντά στην Τυνισία από ότι στην Ιταλία, αυτό το μικρό ηφαιστειογενές νησί, λέγεται ότι παράγει την καλύτερη κάπαρη παγκοσμίως. Την επισκέπτεται κάθε χρόνο ο Giorgio Armani.

Τένεδος, Τουρκία

Για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές, η Τένεδος φημίζεται για το κάστρο της πόλης της εκτός από τις καταπληκτικές της παραλίες.

Βις, Κροατία

Το νησί Βις είναι το πιο απομακρυσμένο κατοικήσιμο σημείο στην Κροατία, το οποίο διατηρούνταν από το στρατό έως το 1989. Για περισσότερη απομόνωση, αφού απολαύσετε τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, μπορείτε να ταξιδέψετε στο κοντινό νησί Κόμιζα.

Ιθάκη, Ελλάδα

Ανάμεσα στην Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα, η μυθική πατρίδα του Οδυσσέα, αποτελεί επίγειο παράδεισο.

Φορμεντέρα, Ισπανία

Παρόλο που γειτνιάζει με την Ίμπιζα, η Φορμεντέρα είχε εγκαταληφθεί από τους Ισπανούς εξαιτίας των πειρατικών επιδρομών. Τη δεκαετία του '60 γέμισε με hippies ενώ είναι γνωστή για τις πεντακάθαρες παραλίες της

Γκόζο, Μάλτα

Στα μέσα του 16ου αιώνα, το νησί Γκόζο χρησιμοποιούνταν ως φυλακή. Στις μέρες μας, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μάλτας προσφέρει χρυσαφένιες παραλίες και ολόφρεσκα θαλασσινά.