Η Αττική διαθέτει πολλά μέρη για να απολαύσει κανείς υπέροχη θέα. Mερικά από αυτά μπορούν κυριολεκτικά να σας κόψουν την ανάσα...

* Σούνιο - Ναός του Ποσειδώνα

Καθώς απομακρύνεστε από τον «πολιτισμό» των νοτίων προαστίων και εγκαταλείπετε τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, η θάλασσα γίνεται μόνιμα... συνοδηγός σας, μέχρι να φτάσετε στο Σούνιο, και να σταθείτε μπροστά στον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα, από όπου ομολογουμένως μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής να ιριδίζει στα νερά, όπως φαίνονται ανάμεσα από τις αρχαίες κολώνες του χρυσού αιώνα της πόλης.

*Λίμνη Βουλιαγμένης

Η φύση έχει στήσει ένα ιδιαίτερο, σχεδόν μυστικιστικό σκηνικό πλάι στον Σαρωνικό, τοποθετώντας μια λίμνη ανάμεσα στα απόκοσμα βράχια, τα οποία συνοδεύονται από πολλούς θρύλους - εσείς μπορείτε απλώς να αρκεστείτε στο να φωτογραφίσετε (νοητά ή κυριολεκτικά) το υπέροχο τοπίο, ή και να βουτήξετε στα ζεστά νερά της λίμνης. Η είσοδος στοιχίζει 8€ και επιτρέπεται μέχρι τις 20.00

*Πεντέλη

Το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής προσφέρει απεριόριστη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Όπως κάθε αξιοσημείωτη περιοχή, έτσι και οι πλαγιές της Πεντέλης συνοδεύονται από θρύλους, όπως τα «μυστήρια φώτα» που αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς και η περίφημη σπηλιά του Νταβέλη, σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε θέα προς τον Υμηττό, την Πάρνηθα, μέχρι και τη θάλασσα.

*Υμηττός

Ο Υμηττός διαθέτει 38 πεζοπορικές διαδρομές και δεκάδες μονοπάτια, καθένα από τα οποία αποκαλύπτει και μια νέα ενδιαφέρουσα θέα, από πλαγιές με φουντωτά πεύκα μέχρι την αντίθεση του πράσινου της φύσης με το μπετόν της Αττικής στο βάθος. Οι δύο πιο βολικές είσοδοι στον «κόσμο» της φαντασμαγορικής θέας του Υμηττού είναι από τη Λ. Αναστάσεως στου Παπάγου και από την Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από όπου μπορείτε να ανεβείτε προς την Μονή Καισαριανής για στάση ή να κατευθυνθείτε για φαγητό στους υπαίθριους πάγκους της «Καλοπούλας», όπως είναι ευρύτερα γνωστό το αναψυκτήριο της Καισαριανής. Στα πιο «χαμηλά», στις παρυφές του Υμηττού στην περιοχή της Ηλιούπολης που ονομάζεται «Αστυνομικά» κοντά στον προφήτη Ηλία (οι κάτοικοι αποκαλούν το σημείο «Θέα» για ευνόητους λόγους), αξίζει επίσης να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε την Αθήνα «στο πιάτο».

*Προφήτης Ηλίας Κερατέας

Το ολόλευκο εκκλησάκι με το γαλάζιο τρούλο είναι χτισμένα σε έναν λοφίσκο... μέσα στην θάλασσα, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή (όχι μόνο για γάμο αλλά και) για να καθίσετε στον περίβολό της και να ατενίσετε το υπέροχο γαλαζοπράσινο τοπίο της Αττικής.

*Σχιστό Κορυδαλλού

Μπορεί το όρος Αιγάλεω να διαθέτει λιγότερο πράσινο από τα άλλα βουνά της Αθήνας, αλλά δεν στερείται φαντασμαγορικής θέας. Από το σημείο που είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως «Πυροβολεία» και κοντά στην σπηλιά του Σχιστού μπορείτε να ατενίσετε ολόκληρες τις εργατουπόλεις του Πειραιά και τις ακτές του επίνειου της Αθήνας μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Λίγο πιο μακριά, εκεί που το όρος Αιγάλεω συναντά το Πέραμα άλλωστε λέγεται πως ο Ξέρξης κάθισε για να παρακολουθήσει από μακριά την ναυμαχία της Σαλαμίνας.

*Καστέλα

Πιάστε τραπεζάκι σε κάποιο από τα café της Καστέλλας και χορτάστε το βλέμμα σας με την γραφικότητα του Μικρολίμανου, τα πλοιάρια που είναι δεμένα στη μαρίνα και τα φώτα της Γλυφάδας στο βάθος να τρεμοπαίζουν. Εξίσου αγαπημένη τοποθεσία για ατένισμα στον λόφο της Καστέλλας είναι ο λόφος του Προφήτη Ηλία.