Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές τάσεις, με τα παλιά ανάκτορα και τους παραδοσιακούς ναούς και είναι ιδανική για καλοκαιρινές αλλά και χειμερινές διακοπές.

Η Νίκαια, πρωτεύουσα της περιβόητης Γαλλικής Ριβιέρας, όπως είναι γνωστή, στη νότια Γαλλία ή αλλιώς της περιοχής της Κυανής Ακτής (Côte d' Azur). Ο πληθυσμός της την κατατάσσει στην πέμπτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η γεωγραφική της θέση με το μεσογειακό κλίμα αυτής την καθιστούν μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το "παρατσούκλι" της πόλης "Nice la belle", που σημαίνει «Νίκαια η όμορφη». Η Νίκαια, γνωστή και με το όνομα "Bay of the Angels" («Κόλπος των Αγγέλων»), κάθε χρόνο, προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Η πόλη αυτή του Γαλλικού Νότου, που βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα είναι ένας προορισμός - σταθμός σε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο.

Η προσεγμένη αρχιτεκτονική της δημιουργεί ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο στο παρελθόν προσέλκυε ιδιαιτέρως τους Βρετανούς αριστοκράτες για τις διακοπές τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νίκαια είναι μια πόλη που προσφέρεται για συνδυασμό διακοπών.   Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές τάσεις, με τα παλιά ανάκτορα και τους παραδοσιακούς ναούς.  Ενώ είναι ιδανική για καλοκαιρινές αλλά και χειμερινές διακοπές. Η καλύτερη περίοδος βέβαια για να την απολαύσετε στα πλαίσια μιας κρουαζιέρας και για να απολαύσετε γενικώς μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο είναι η εαρινή και η θερινή.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας μπορείτε να επισκεφθείτε τον οικισμό Terra Amata, έναν αρχαιολογικό χώρο στην ύπαιθρο στις πλαγιές του όρος Boron. Χρονολογείται περίπου το 400.000 π.Χ. και η αρχική της τοποθεσία ήταν σε μια προϊστορική παραλία - γεγονός το οποίο ανέτρεψαν πλήρως οι γεωμορφολογικές αλλαγές! Θεωρείται από τους παλαιότερους ανθρώπινους οικισμούς και στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για έναν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τη φωτιά.