Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αυστρίας, η ομορφιά του παρελθόντος διατηρείται και συνδυάζεται με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Χτισμένη σε υψόμετρο 170 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ του Δούναβη στα ανατολικά και δασικών εκτάσεων στα δυτικά.

Η Βιέννη αποτελεί ένα από τα «κοσμήματα» της Ευρώπης. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα στο Ελληνικό σοκάκι (Griechengasse), πίνοντας ζεστή βιεννέζικη σοκολάτα στην πρώην Ελληνική γειτονιά της Βιέννης! Στην περιοχή αυτή υπάρχει το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, το Γκρίχενμπαϊσελ. Με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φαγητό άκρως γευστικό και μάλιστα παραδοσιακά Αυστριακό. Η πόλη της μουσικής και των τεχνών με την φημισμένη όπερα της Βιέννης αποτελεί και πόλος έλξης διανοούμενων και ανθρώπων των τεχνών. Η Βιέννη μοιάζει ατελείωτη... Δεν την «χορταίνεις» ποτέ!

Ένας περίπατος στο παλάτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ σε ταξιδεύει σε εποχές παραμυθιών. Οι θαυμαστοί κήποι, η εξαίσια αρχιτεκτονική του παλατιού και ο συνδυασμός κάτοπτρων και ξύλου σε κάνουν να νοιώσεις την αύρα της τότε αριστοκρατικής εποχής. Παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Mercer ανέδειξε την Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη για να ζει κανείς, χάρη στην εξαιρετική υποδομή της, τους ασφαλείς δρόμους της και τις καλές υπηρεσίας υγείας. Η πρόσφατη μείωση στο κόστος του εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ένα ευρώ για όλη την ημέρα. (Εμείς να τα βλέπουμε αυτά) Έχει ανεβάσει την πρωτεύουσα της Αυστρίας αρκετά. Η πόλη των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων μέσα σε όλα αυτά τα συν, έχει και πολύ χαμηλή εγκληματικότητα με την οποία καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις πόλεις με την περισσότερη ασφάλεια παγκοσμίως.

Το πιο αριστοκρατικό περιβάλλον της Ευρώπης και ταυτόχρονα παραμυθένιο για εσάς που ακόμα θέλετε να ζείτε το δικό σας παραμύθι. Το καλύτερο ταξίδι αυτές τις ημέρες...