Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Ένας μαγικός κοντινός προορισμός για ολιγοήμερες ρομαντικές εξορμήσεις και όχι μόνο…

Το Ναύπλιο ή αλλιώς Ανάπλι ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον επισκέπτη που θέλει να ζήσει ήρεμες και ξέγνοιαστες στιγμές. Σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που έδωσε το όνομα του και αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης και λαμπρής ιστορίας…

Τα φρούρια Παλαμήδι και Ακροναυπλιά στο πιο ψηλό σημείο του Ναυπλίου στέκουν ακόμα με τα επιβλητικά τείχη τους να περιμένουν να τα επισκεφτείς και να τα εξερευνήσεις. Αξίζει να ανέβεις στα ψηλά και να θαυμάσεις την υπέροχη θέα με το μικρό φρούριο απέναντι χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, γνωστό ως Μπούρτζι.

Μπορεί να χρειάζονται αντοχές για να ανέβεις τα 850 σκαλοπάτια στο Παλαμήδι, αλλά η μαγική θέα από ψηλά θα σας ικανοποιήσει σίγουρα. Ειδικά αν τύχει να είστε εκεί τις ώρες που ο ήλιος δύει. Η αίσθηση από το καθαρό αεράκι που έρχεται από τον Αργολικό κόλπο, φέρνει την μυρωδιά από τα νυχτολούλουδα και σε κάνει να νιώσεις ότι αυτός ο τόπος με τις φυσικές ομορφιές αποτελεί το δικό σου προσωπικό ησυχαστήριο. Μακριά από τις μεγάλες πόλεις και την οχλαγωγία.

Το Ναύπλιο κάνει τον επισκέπτη να νιώσει τον ανεπανάληπτο ερωτισμό μέσα από τα ρομαντικά νεοκλασικά σοκάκια.   Μην ξεχάσετε να γευματίσετε κάτω στο λιμανάκι με θέα τα καϊκάκια και να κάνετε τον περίπατο σας μέσα στην πρώτη αρχοντική πρωτεύουσα της Ελλάδας.