Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Η Καλαμάτα χτισμένη στην παρυφή του Ταΰγετου με τον Μεσσηνιακό κόλπο και το εύκρατο μεσογειακό κλίμα, αποτελεί τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές!

 

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει όλα τα καλά για να ικανοποιήσει τον επισκέπτη της. Ένα ποτό στην Βέργα, στο σημείο που οι αρχαίοι θαύμαζαν από τις απότομες πλαγιές την ίδια θέα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το όμορφο «καστράκι» με την παραδοσιακή πέτρα θα σε ταξιδέψει στον χρόνο…

Η ζωή λένε είναι ένα ταξίδι με «γεύσεις». Άλλοτε γλυκές και άλλοτε πικρές, άλλοτε καλές και άλλοτε κακές. Στην (Καλα)μάτα οι γεύσεις είναι μόνο καλές!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις πολλές… Το Μανιάτικο παξιμάδι με το λάδι της Καλαμάτας, ο καγιανάς με παστό, η πατατόπιτα, η μπουκουβάλα και η παραδοσιακή γουρνοπούλα συνοδεύονται με αξιόλογα Μανιάτικα κρασιά και σου δίνουν την γεύση της ζωής έτσι όπως πρέπει να είναι.

Η Καλαμάτα του ρίσκου…

Η ζωή εκτός από γεύση είναι και ρίσκο. Όσοι λοιπόν ρισκάρετε, δείτε την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα πανοραμικά! Λίγο πιο ψηλά από την περιοχή της Βέργας, στην κορυφή του βουνού Καλάθι κάνουν ελεύθερη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς πολλοί λάτρεις των extreme sports. Το γνωστό παρά πέντε.

Η πόλη που σίγουρα όταν την επισκεφτείς θα σου αφήσει μια γλυκιά γεύση…

Δείτε παραπάνω ένα βίντεο με τις ομορφιές της Καλαμάτας και όχι μόνο: