Γράφει ο Λάζος Μαντίκος

Αν γινόταν ψηφοφορία για την ωραιότερη πόλη, η νίκη θα ήταν για τη Θεσσαλονίκη! Η βόρεια Ελλάδα έχει μαγευτικές πόλεις, αλλά η συμπρωτεύουσα είναι αυτή που θα σε πλανέψει…

Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τον Λευκό Πύργο μαζί με τον πλατύ Θερμαϊκό κόλπο, και θέα τον επιβλητικό όγκο του Ολύμπου δίνει την αίσθηση της σημαντικής γεωγραφικής θέσης που κατέχει η πόλη. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε κομβικό σημείο ανάπτυξης, εμπορικών συναλλαγών και συνάντησης πολιτισμών. Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος της καλής φιλοξενίας που έχει. Σπάνια συναντάς σε μια μεγαλούπολη θετικούς ανθρώπους να σου λένε καλημέρα, χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι από εσένα.

Στην Θεσσαλονίκη παίζει ρόλο το που θα μείνεις... Θες να βλέπεις πανοραμικά την πόλη; Τι το καλύτερο να μείνεις στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης! Λίγο μακριά βέβαια από το κέντρο της πόλης, αλλά θα ανταμειφτείς από την υπέροχη θέα! Την πόλη λένε για να την μάθεις, πρέπει να την περπατήσεις. Ξεκίνα λοιπόν για έναν περίπατο κάτω από τον Λευκό Πύργο η πάρε την άμαξα με τα άλογα για μια βόλτα δίπλα στον Θερμαϊκό.

Καθώς ανεβαίνεις προς την κορυφή του Λευκού Πύργου, εκτυλίσσεται γύρω σου η ιστορία της Θεσσαλονίκης. Με κρυφούς φωτισμούς, κινούμενες εικόνες και αρχαιολογικά αντικείμενα «ταξιδεύεις» στην ιστορία της συμπρωτεύουσας. Όταν ανέβεις στην κορυφή του Πύργου, απέναντι θα αντικρίσεις τον σύγχρονο Πύργο της πόλης, τον πύργο του ΟΤΕ. Το κατάλληλο σημείο για έναν καφέ στα ψηλά! Δεν είναι μόνο το ύψος των 76 μέτρων που θα απολαύσεις τον καφέ σου, αλλά και η θέα που αλλάζει κάθε λεπτό, αφού η καφετέρια που βρίσκεται στον πύργο του ΟΤΕ περιστρέφεται 360 μοίρες!

Ώρα για φαγητό και γλυκό…

«Στα Λαδάδικα πουλάν αυτό που θες» έλεγε ένα γνωστό τραγούδι. Επισκεφτείτε τα Λαδάδικα και κάθε γαστρονομική σας επιθυμία θα ικανοποιηθεί. Η περίφημη συνοικία της Θεσσαλονίκης με τα μεζεδοπωλεία, τα ταβερνάκια της, τις αυθεντικές μπυραρίες και τα σικ εστιατόρια, συνθέτουν το ανανεωμένο σκηνικό στα ιστορικά Λαδάδικα. Το σταυροδρόμι των γεύσεων δεν σταματά εκεί, ειδικά των γλυκών! Επισκεφτείτε την Αριστοτέλους για να δοκιμάσετε τα περίφημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης αλλά και να βρείτε τα φημισμένα τρίγωνα πανοράματος.

Στη Θεσσαλονίκη η ζωή είναι γλυκιά, κυριολεκτικά…