Η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες άνοιξε τις πύλες της για να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς σε μικρούς και μεγάλους...

Το πάρκο του Θερινού Θεάτρου μετατράπηκε σε μία «Μαγική Πολιτεία» που κάθε ευχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει στην πόλη των Σερρών, θα πάρει τα γράμματα όλων των λιλιπούτειων Σερραίων και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί επάξια σε κάθε τους επιθυμία. 

Σε αυτό θα συμβάλλουν και οι Σερραίοι που θα στηρίξουν το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Σερρών που θα βρίσκεται στην «Μαγική Πολιτεία» προκείμενου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους.

Χιλιάδες λαμπιόνια, ανάψαν για να διώξουν μακριά την καταχνιά του χειμώνα, χαρίζοντας «ζεστές» στιγμές χαράς σε όλους τους παρευρισκομένους. 

Καρουζέλ, τροχός, μπαλαρίνα, παγοδρόμιο, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, ξυλοπόδαροι, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες γνωστών συγκροτημάτων και τραγουδιστών, χορευτικά σύνολα από μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς θα πλαισιώσουν την «Πολιτεία των Ευχών» με τους μικρούς Σερραίους να επιδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητές τους στη μαγειρική, στη ζωγραφική και σε πολλές γιορτινές δημιουργίες.

Εξαιρετική είναι η ιστοσελίδα της Πολιτείας μέσα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο πλαισιώνεται και από συναυλίες, όπως αυτή των ΚΟΖΑ MOSTRA. Αξιέπαινη εν μέσω και της κρίσης είναι η προσφορά 5.000 δωρεάν κουπονιών προς τα παιδιά για όλα τα παιχνίδια.

Ο σκηνικός διάκοσμος θα είναι ποικίλος αποτελώντας έτσι τον πόλο έλξης για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Θα στηθεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη, με τον θρόνο του όπου εκεί θα φωτογραφίζονται τα παιδιά και θα του ζητούν τα δώρα τους. Επίσης χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια θα φωταγωγήσουν το χώρο και αμέτρητες νιφάδες τεχνητού χιονιού θα παιχνιδίζουν με τα παιδιά.

Εκτός από το σπίτι του Αϊ Βασίλη θα στηθούν ξύλινα Σπιτάκια με τα δώρα του Αι Βασίλη, που θα φιλοξενούν επαγγελματίες της πόλης που θα πωλούν Λουκουμάδες, Ηot dog, Ζαχαρωτά- Γλυφιτζούρια, Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια - Στολίδια, Βάφλες και Σοκολάτες, Ζεστό Κρασί και Ρακόμελο, μπουγάτσα Σερρών. 

Οι μικροί άλλα και όσοι νιώθουν παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν καθώς στο χώρο θα υπάρχουν: παγοδρόμιο, Carousel, τρενάκι και παιχνίδια Λούνα Πάρκ.

Επίσης από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου τρενάκι θα κάνει βόλτα δωρεάν τους επισκέπτες των Σερρών πραγματοποιώντας τη διαδρομή από την Πλατεία Ελευθερίας( μπροστά από την Εθνική Τράπεζα) ως το Κεντρικό Πάρκο(Θεατράκι).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Πολιτείας των Ευχών» και με δεδομένη την δύσκολη χρονιά για όλους θα δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου ο κάθε συμπολίτης θα μπορεί να προσφέρει ότι ευαρεστείται. Θα μπορεί να φέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ή μεταχειρισμένα βιβλία για την Δημοτική Βιβλιοθήκη ή παιχνίδια, ρούχα κ.λ.π. που περισσεύουν, ώστε να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα έχουν και να χαρούν. Ακόμη και χρήματα, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερες ευχές παιδιών.

Η «Πολιτεία» άνοιξε τις πύλες της στις 6 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου στο κεντρικό πάρκο Σερρών (Θεατράκι) και με συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 10.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ.