Κοντινοί προορισμοί για να δραπετεύσετε το τριήμερο των Φώτων. Αργία γαρ, ευκαιρία για ένα κοντινό ταξιδάκι σε κάποιους από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας.

Πήλιο

Η κλασικότερη των κλασσικών επιλογών για τα τριήμερα Αθηναίων και Θεσσαλονικιών, δεν θα «παλιώσει» ποτέ, γιατί απλούστατα ποτέ δεν εξαντλείται: Χωριά-μπιζουδάκια κρυμμένα πίσω από κάθε κατάφυτη πλαγιά, διαδρομές σε ειδυλλιακά μονοπάτια, γεύσεις από τις καλύτερες της Ελλάδας και ξενώνες για κάθε στιλ και budget.

Τι θα κάνετε: Ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Από sightseeing στα μουσεία της Μακρινίτσας ή της Ζαγοράς, πεζοπορίες στα μονοπάτια γύρω από την Τσαγκαράδα, σκι και έλκηθρο με τα πιτσιρίκια στο μικρό αλλά θαυματουργό χιονοδρομικό στα Χάνια, βόλτες στα ομορφότερα χωριά (από τον Άγιο Λαυρέντιο ως τις Μηλιές και από το Πορί ως τη Βυζίτσα), γευσιγνωσία μέχρι τελικής πτώσης... παντού, ξενύχτια μετά μουσικής και χορού στη Ζαγορά.

Ταΰγετος

Ένα από τα ωραιότερα βουνά της χώρας, και ταυτόχρονα ένα από τα λιγότερα «εκμεταλλευμένα» (ευτυχώς) ο Ταΰγετος προσφέρεται τόσο για εξερευνήσεις και δραστηριότητες στη φύση, όσο και για sightseeing και μεγάλες ενδιαφέρουσες διαδρομές με το αυτοκίνητο.

Τι θα κάνετε: Από τα "SOS" του Ταΰγετου είναι η βόλτα στη φαντασμαγορική καστροπολιτεία του Μυστρά. Αναλόγως καιρού, εν συνεχεία έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πεζοπορία στο υπέροχο φαράγγι, ή στα εν πολλοίς ανεξερεύνητα μονοπάτια του Βόρειου Ταΰγετου, γύρω από το Καστόρειο, και αυτοκινητικές διαδρομές από το ένα κουκλίστικο χωριό στο άλλο -Πικουλιάνικα, Ξηροκάμπι, Καστόρι, Γεωργίτσι, Λογκάνικος είναι μερικές από τις πολλές επιλογές σας.

Τζουμέρκα

Οι εκ βορείου Ελλάδας ορμώμενοι, ή όσοι δεν φοβάστε τα χιλιόμετρα, αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτήν εδώ την εν πολλοίς ανεξερεύνητη γωνιά της Ηπείρου: Χωριά- σκέτα διαμαντάκια, ειδυλλιακές διαδρομές, ασυναγώνιστη κουζίνα, αυθεντική φιλοξενία και εξαιρετικές τιμές είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά της.

Τι θα κάνετε: Βόλτες σε κουκλίστικα χωριά (από το «βαρύ πυροβολικό» του διδύμου Συρράκο-Καλαρρύτες μέχρι τα Πράμαντα, του Μελισσουργούς, τα Άγναντα και τον Καταρράκτη). Sightseeing στο φαντασμαγορικό Γεφύρι της Πλάκας, το λαογραφικό μουσείο των Καλλαρυτών και τη Μονή Κηπίνας. Πεζοπορικές διαδρομές σε υπέροχα μονοπάτια -αν κάνετε μόνο μία, αυτή θα είναι η περίφημη διαδρομή μιας ώρας από το Συρράκο στους Καλαρρύτες.

Ορεινή Κορινθία

Αν, πάλι, σας τρομάζουν τα χιλιόμετρα, και/ή δεν θέλετε να ξοδέψετε τη μισή μέρα του τριημέρου σας πίσω από το τιμόνι, η Ορεινή Κορινθία, σε απόσταση μιας ώρας και κάτι από την Αθήνα αποτελεί την ιδανική επιλογή σύντομης απόδρασης στη φύση: Γραφικά χωριά, φύση που οργιάζει, ενδιαφέρουσα κουζίνα, αξιοθέατα και πολλές επιλογές για τα πιτσιρίκια και τους λάτρεις του κρασιού.

Τι θα κάνετε: Βόλτες στα γραφικά χωριά της (Καστανιά, Γκούρα, Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα είναι μερικά μόνο από τα ωραιότερα για να ξεκινήσετε). Φυσιολατρικές πεζοπορίες στις όχθες των λιμνών της (η Δόξα είναι η ομορφότερη, η Στυμφαλία η πιο... μυθική και διάσημη) και στα μονοπάτια που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Sightseeing και βόλτες με τα πιτσιρίκια στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.