Μπορεί για κάποιους να φαίνεται ξεπερασµένο, ωστόσο το Λονδίνο παραµένει πάντα... in fashion σε ό,τι αφορά την ταξιδιωτική µας ατζέντα. Αν θέλεις να το γνωρίσεις εκ των έσω, ακολούθησε τις παρακάτω συµβουλές και θα δεις ότι έκανες τη σωστότερη επιλογή!

ΤΟP ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

ST ΚATHΑRINE DOCΚ

Αν και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη δηµοφιλή Γέφυρα του Λονδίνου (Τοwer London), η St Katharine dock, κοντά στον Τάµεση, απουσιάζει από τους κλασικούς τουριστικούς οδηγούς. Στην εντυπωσιακή µαρίνα συνήθως συχνάζουν επιχειρηµατίες από το γειτονικό City για ένα break ή όσοι θέλουν να ξεφύγουν και να χαλαρώσουν, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Εσύ θα έρθεις για να χαζέψεις τα πολυτελή σκάφη και τα αραγµένα ιστιοπλοϊκά, σε ένα προσεγµένο σκηνικό που παραπέµπει περισσότερο σε Monte Carlo. Αφού περπατήσεις στις καλοδιατηρηµένες προβλήτες, κάνε ένα διάλειµµα σε ένα από τα cafes ή τα εστιατόρια που φιλοξενεί. Kλασικές επιλογές, το Dickens Inn και το River Lounge, ενώ δεν λείπουν οι πιο οικονοµικές προτάσεις όπως oι γνωστές αλυσίδες Cafe Rouge ή Strada αλλά και το καινούριο Dog House. (Τ: Tower Hill)

ST CHRISTOPHER PLACE

Απέναντι από τον σταθµό της Βοnd Street κι ένα βήµα από το εµπορικό κέντρο Selfridges, το St Christopher Place είναι ένας κρυµµένος πεζόδροµος που θυµίζει µικρό χωριό. Αν και τόσο κοντά στην Oxford Street, προσφέρει ένα ήρεµο και χαλαρό περιβάλλον µακριά από την κίνηση και την πολυκοσµία. Mε τυπικά λονδρέζικα κτήρια, exclusive µαγαζιά και µοντέρνα cafes έχει καθιερωθεί ως ιδανικό σηµείο συνάντησης, ειδικά κατά τις µεσηµεριανές ώρες. Όσο για τα εστιατόρια, αυτά προσφέρουν µια γκάµα από διεθνείς κουζίνες –από κινέζικη µέχρι λιβανέζικη–, ενώ δεν λείπουν οι κλασικές pubs και τα ιταλικά restos. Από τα αγαπηµένα, το Carluccio’s, µε εξαιρετική ποικιλία σε χειροποίητα ζυµαρικά… made in Italy. Highlight, το παντοπωλείο στο οποίο µπορείτε να προµηθευτείτε αυθεντικά ιταλικά προϊόντα (3-5 Barrett Street) (T: Bond Street)

HAY’S GALLERIA LONDON

Παρά τους διάσηµους γείτονές της, την Tower Bridge και το ΗΜS Belfast –το πλοίο όπου έλαβε µέρος σε ναυµαχίες κατά τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο και σήµερα λειτουργεί ως µουσείο–, η Hay’s Galleria περνά σχεδόν απαρατήρητη στους ανυποψίαστους. Όµως ο χώρος που κάποτε χρησίµευε στην εκφόρτωση τροφίµων καθώς και οι πρώην αποθήκες, σήµερα καλυµµένες µε µια γυάλινη οροφή, στεγάζουν εστιατόρια και διάφορα εµπορικά καταστήµατα. Εκτός από τα µαγαζιά, στη στοά φιλοξενούνται ποικίλες εκθέσεις και events, ενώ καθηµερινά µικροπωλητές στήνουν αυτοσχέδιους πάγκους µε διάφορα αναµνηστικά και Τ-shirts. Αλυσίδες όπως οι Pret a Manger, Cafe Rouge και Starbucks συνιστούν δηµοφιλείς επιλογές, ενώ µια καλή πρόταση για ένα κανονικό γεύµα είναι το Vivat Bacchus (4 Hays Lane). Το εν λόγω wine bar, που άνοιξε το 2008, σερβίρει από tapas και σάντουιτς µέχρι gourmet κουζίνα, ενώ φηµίζεται για τη µεγάλη γκάµα σε ετικέτες κρασιών. (T: London Bridge)