Άλλες ιστορικές, άλλες κοσμοπολιτικές, όλες όμως υπέροχες! Προσελκύουν πλήθος κόσμου καθημερινά, τουρίστες και ντόπιους που τις διαβαίνουν είτε για να μεταβούν κάπου, είτε για να αγοράσουν κάτι από τους πάγκους τους, είτε για να χαζέψουν τον κόσμο που συγκεντρώνουν, είτε απλά γιατί θέλουν να νιώσουν τη μοναδική αύρα τους που μεταφέρει ιστορίες από το παρελθόν στο σήμερα!

Έλατε να τις διαβούμε (νοητά) παρέα τους!

1. Times Square, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Η πιο γνωστή πλατεία του κόσμου που είναι γεμάτη με video screens και LED πινακίδες και το βράδυ προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα! Σε αυτή γίνεται κάθε χρόνο και η διάσημη New Year’s Eve ball drop ("πτώση της μπάλας") την Πρωτοχρονιά.

2. Η Κόκκινη Πλατεία (Red Square) Μόσχα, Ρωσία.

Στην καρδιά της Μόσχας, θα βρείτε αυτή την ιστορική πλατεία! Περιτριγυρίζεται από τον Καθεδρικό του Αγίου Βασιλίου, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Μαυσωλείο του Λένιν και το Κρεμλίνο.

3. Djemaa el Fna, Μαρακές, Μαρόκο.

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Μαρόκο. Την ημέρα εδώ χτυπά η καρδιά της ανατολίτικης παράδοσης! Γητεύτες φιδιών, άνθρωποι με μαϊμούδες και πάγκοι με κάθε λογής προϊόντα! Καθώς ο ήλιος δύει η πλατεία γεμίζει με παραμυθάδες, μάγους και γιατροσοφιστές μέχρι να έρθει το βράδυ και να μετατραπεί σε ένα παζάρι τοπικών γεύσεων!

4. Saint Peter’s Square, Βατικανό, Ιταλία.

Μπροστά ακριβώς από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Στο κέντρο της υπάρχει ένας αιγυπτιακός Οβελίσκος που μεταφέρθηκε στην Ρώμη την περίοδο της βασιλείας του αυτοκράτουρα Αυγούστου και εγκαταστάθηκε στην πλατεία το 1586. Τον μεσαίωνα πίστευαν ότι στην "μπίλια" που βρίσκεται στην κορυφή του ήταν αποθηκευμένες οι στάχτες του Ιούλιου Καίσαρα. Αλλά όταν μετακίνησαν την αρχαιά μεταλική μπάλα ανακάλυψαν ότι ήταν... άδεια!

5. Tiananmen Square, Πεκίνο, Κίνα.

Είναι η μεγαλύτερη του κόσμου! Και είναι περικυκλωμένη από σοβιετικής αρχιτεκτονικής μνημεία και κυβερνητικά κτήρια. Στην ανατολή και τη δύση του ηλίου γίνεται έπαρση και υποστολή σημαίας. Έγινε παγκοσμίως γνωστή λόγω της σφαγής που έλαβε μέρος εδώ στις 4 Ιουνίου 1989, όπου ο στρατός με τάνκς επιτέθηκε σε άοπλους πολίτες.

6. Trafalgar Square, Λονδίνο, Αγγλία.

Δημιουργήθηκε ως μνημείο της νικής του Νέλσον επί του Ναπολέωντα στην μάχη του Trafalgar το 1805.  Στο κέντρο της υπάρχει μια ψηλή στήλη πάνω στην οποία βρίσκεται το άγαλμα του Νέλσον να κοιτάζει το Λονδίνο από ψηλά.

7. Piazza del Campo, Σιένα, Ιταλία.

Είναι μια από τις σπουδαιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης και είναι παγκοσμίως γνωστή για την ομορφιά της και την αρχιτεκτονική της. Δυο φορές τον χρόνο φιλοξενεί μια παραδοσιακή κούρσα αλόγων κατά την οποία οι αναβάτες κάνουν τον γύρω της πλατείας 3 φορές.

8. Plaza de Mayo, Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή.

Σε αυτή την πλατεία έλαβε χώρα η επανάσταση της 25ης Μαΐου 1810 που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Αργεντινής! Στο κέντρο της βρίσκεται το αρχαιότερο εθνικό μνημείο της πόλης. Επίσης, σε αυτήν είναι και ο "Ροζ Οίκος" το σπίτι του εκάστοτε προέδρου της Αργεντινής!

9. Old Town Square, Πράγα,Τσεχία.

Το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι θα το βρείτε εδώ! Όπως επίσης, το γοτθικό καθεδρικό Týn και την μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικαλάου.

10. Zócalo (Plaza de la Constitución), Mexico City, Μεξικό.

Βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης του Μεξικού και είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου! Υπήρξε χώρος συνάντησης Μεξικανών ακόμα και από την εποχή των Αζντέκων. Περιτριγυρίζεται από τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό, το Εθνικό Παλάτι και πολλά άλλα ιστορικά κτήρια! Καθημερινά γίνεται έπαρση και υποστολή σημαίας στο κέντρο της.