Η άγρια ομορφιά της μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, τα σκαρφαλωμένα πάνω σε απόκρημνους λόφους πέτρινα χωριά της δεσπόζουν περήφανα προσφέροντας μοναδική θέα στη θάλασσα, ενώ άλλα βρέχονται από τα γαλαζοπράσινα νερά των γραφικών της κόλπων.

Η Μάνη υποδέχεται την άνοιξη και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις ομορφιές της και να ζήσετε το παραδοσιακό Πάσχα, όπως μόνο η ύπαιθρος μπορεί να το προσφέρει.

Η άγονη και βραχώδης περιοχή της Μάνης και η ιστορική της σύνδεση με την Αρχαία Σπάρτη εμπνέουν στους κατοίκους της εδώ και αιώνες το αίσθημα του σεβασμού στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα.

Το ζύμωμα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα της Μάνης. Οι νοικοκυρές ξεκινούν να ζυμώνουν λαμπριάτικες κουλούρες από την Μεγάλη Πέμπτη χρησιμοποιώντας επτάζυμο ζυμάρι. Ο αριθμός τους αντιστοιχεί σε κάθε άτομο του σπιτιού, αλλά και σε συγγενείς, φίλους και βαφτιστήρια.

Ένα ακόμα έθιμο της Μεγάλης Πέμπτης έχει να κάνει με τα κόκκινα αυγά. Εκείνη τη μέρα λοιπόν παραχώνουν στο χώμα ένα αυτό και το βγάζουν την Κυριακή του Πασχα. Οι παλαιότεροι μάλιστα ισχυρίζονται ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, "διαβάζοντας" τα σχήματα των κηλίδων που σχηματίζονται πάνω στο τσόφλι. Μάλιστα, οι ντόπιοι συνηθίζεται να μαζεύουν τα αυγά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, που νηστεύουν, ενώ παλαιότερα τα πήγαιναν στην εκκλησία για να ευλογήσει ο παπάς, πριν τα θάψουν στο χώμα.

Η Μεγάλη Παρασκευή έχει ιδιαίτερο χρώμα σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Μάνης, με τους πιστούς να ακολουθούν με ευλάβεια την περιφορά του Επιταφίου, ενώ στη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης ο χαρμόσυνος ήχος από τις καμπάνες μπλέκεται με τα θεαματικά πυροτεχνήματα και τις κροτίδες δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Την ημέρα της Λαμπρής ξεκινά το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού σε φωτιά με κληματόβεργες, του "λαμπρινού", που την Μεγάλη Πέμπτη στολίζεται με κόκκινη κορδέλα στον λαιμό ή σημαδεύεται στη ράχη με κόκκινη βαφή.

Το γεύμα συνοδεύουν τα κόκκινα αυγά, το ντόπιο κρασί και οι παραδοσιακές γαλατόπιτες.