Ο ρομαντισμός στην Ιταλία είναι διάχυτος σε κάθε γωνιά της. Ωστόσο, τα πιο γνωστά σημεία των ερωτευμένων στις πόλεις της Ιταλίας, δεν σημαίνει ότι είναι και τα πιο ειδυλλιακά...

Καιρός να ανακαλύψετε τα πιο εναλλακτικά σημεία για να χαρείτε τον έρωτά σας στην Ιταλία!

Βερόνα:

Κλασικά: To μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Το πέτρινο μπαλκόνι του 14ουαιώνα είναι μαγνήτης για τους ερωτευμένους, αλλά και τους λάτρεις του Σαίξπηρ. Οι τουρίστες, σαν άλλοι Σαιξπηρικοί ήρωες, θεωρούν must το φιλί στο μπαλκόνι με το ταίρι τους.

Εναλλακτικά: Η ρωμαϊκή αρένα τη νύχτα. Περάστε ένα αισθησιακό βράδυ στο μεγαλοπρεπές αμφιθέατρο του 1ου αιώνα. Βρείτε ένα χώρο για δύο στα πέτρινα σκαλοπάτια και πάρτε μαζί σας κρασί, σνακ, μία κουβέρτα και περάστε μία μαγική νύχτα κάτω από τον έναστρο ουρανό της Βερόνας.

Βενετία:

Κλασικά: Μια βόλτα με γόνδολα. Μία βόλτα στα κανάλια της πόλης με τη γόνδολα, με τον γονδολιέρη να σας συνοδεύει τραγουδώντας, θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της ρομαντικής εμπειρίας στην Ιταλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ομορφιά της Βενετίας από το νερό, όμως η απόλαυση αυτού του θεάματος δεν είναι ιδιαίτερα φτηνή, ειδικά όταν οι γονδολιέρηδες χρεώνουν επιπλέον το τραγούδι τους!

Εναλλακτικά: Ένα ποδήλατο για δύο. Αποφύγετε τις ορδές των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης με μία εκδρομή με πλοίο στο Lido. Εκεί, νοικιάστε ένα ποδήλατο μιας ημέρας που να χωράει και τους δυο σας και απολαύστε την ηρεμία της φύσης μακριά από την τρέλα του κέντρου της Βενετίας.

Ρώμη:

Κλασικά: Η Φοντάνα ντι Τρέβι. Εδώ και χρόνια είναι το σήμα κατατεθέν της Ρώμης. Πλήθη τουριστών συρρέουν για να ρίξουν το νόμισμά στο περίτεχνο συντριβάνι και να κάνουν μία ευχή. Μόνο που ένα μέρος με τόσο πολύ κόσμο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα ρομαντικό ραντεβού.

Εναλλακτικά: Ο θόλος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Ποιός θα το φανταζόταν ότι το ιερότερο των ιερών, είναι το ιδανικό μέρος για ένα μυστικό φιλί; Αν ξεκινήσετε νωρίς την ανάβασή σας στην κορυφή του γιγαντιαίου θόλου και είστε εκεί κατά τις 8 το πρωί, θα έχετε την απίστευτη θέα της Πόλης του Βατικανού όλη δική σας και άφθονο χώρο για ένα γρήγορο φιλί.

Φλωρεντία:

Κλασικά: Η πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας (Galleria degli Uffizi). Είναι η καλλιτεχνική καρδιά της Φλωρεντίας. Έργα διάσημων ζωγράφων, όπως ο Μποτιτσέλι και ο Μιχαήλ Άγγελος αποπνεέουν σίγουρα ρομαντισμό, όμως τα μουσεία μπορεί να γίνουν αρκετά κουραστικά, ειδικά όταν σπρώχνεσαι με τους εκατοντάδες φιλότεχνους τουρίστες.

Εναλλακτικά: Οι κήποι του Μπόμπολι (Giardino di Boboli). Οι κήποι αυτοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Uffizi και είναι μία τέλεια απόδραση για ερωτευμένους. Όσο περισσότερο περιπλανηθείτε στους κήπους,τόσο πιο απομονωμένους χώρους θα βρείτε, στον πιο όμορφο, καταπράσινο χώρο της Φλωρεντίας.