Κρυστάλλινα νερά, καυτός ήλιος, απέραντες αµµουδιές και ερηµικές ακρογιαλιές αποτελούν τα καταλληλότερα θέλγητρα και τις σηµαντικότερες αφορµές για αξέχαστες βουτιές στο νοµό Χανίων! Έτοιµος για... υδάτινες περιπέτειες;

ΛΟΥΤΡΟ

Περίπου 70 χλµ. από την πόλη, ένα προσωπικό ησυχαστήριο σε περιµένει στο µικρό γραφικό ψαροχώρι Λουτρό. Τις εντυπώσεις εδώ κλέβει η βοτσαλωτή παραλία µε τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σε εγκλωβίζουν στην αγκαλιά τους και δεν θα θέλεις να τα εγκαταλείψεις! Εκτός των άλλων, είναι και οργανωµένη οπότε δεν θα δυσκολευτεί να σε... πείσει και για περαιτέρω θαλάσσιες δραστηριότητες (κανό κ.λπ.).

Για να βρεθείς εδώ: Θα την προσεγγίσεις από τη Χώρα των Σφακιών µέσα σε µιάµιση ώρα. Εναλλακτικά, µε το καραβάκι από τα Σφακιά απέχει µόλις 15'.
Αν πεινάσεις: Κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της θα σου δώσει τη λύση!

ΠΟΤΑMΟΣ, ΓΑΥΔΟΣ

Στη ΒΔ ακτή της Γαύδου, 7 χλµ. ΒΔ του λιµανιού, στην Καραβέ, η κοκκινωπή άµµος της ακρογιαλιάς δίνει µια διαφορετική αίσθηση στις καλοκαιρινές σου επιθυµίες. Οι σκορπισµένοι κέδροι στο background προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο ειδυλλιακό τοπίο!
Για να βρεθείς εδώ: Θα χρειαστεί να ταξιδέψεις µέχρι τη Γαύδο µε τα δροµολόγια της ΑΝΕΝΔΥΚ (Τ. 28210 95511) από την Παλαιοχώρα (εισιτήριο: €19, 
διάρκεια 3,5 ώρες) ή τη Χώρα Σφακιών (εισιτήριο: €16, διάρκεια 2,5 ώρες). 
Αν πεινάσεις: Πρέπει να έχεις προνοήσει και να έχεις προµηθευτεί τα απαραίτητα σνακ, καθώς είναι εντελώς αποµονωµένη.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια αµµουδιά και ένα ροζ χαλί από κοχύλια στο βυθό είναι µερικοί µόνο από τους λόγους που η συγκεκριµένη πλαζ είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς των Χανίων! Μπορεί η διαδροµή να σε ταλαιπωρήσει λιγάκι, αλλά, πίστεψέ µε, ο προορισµός θα σε ανταµείψει και µε το παραπάνω! Είναι οργανωµένη και διαθέτει οµπρέλες µε ξαπλώστρες!
Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο και ακολουθώντας τις ταµπέλες, θα φτάσεις στο Ελαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.
Αν πεινάσεις: H... λύτρωση βρίσκεται στις δύο κοντινές καντίνες, όπου µπορείς να προµηθευτείς σνακ και αναψυκτικά.

ΜΠΑΛΟΣ

Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, εικόνες από εξωτικά νησιά του Ειρηνικού συµπλέκονται µε την ελληνική οµορφιά, σε ένα µοναδικό σκηνικό που σπάνια συναντάς σε ολόκληρη τη χώρα! Το απέραντο γαλάζιο των ρηχών νερών γίνονται ένα µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς και όλα αυτά σε κάνουν να ερωτευτείς τον Μπάλο µε την πρώτη... βουτιά!

Για να βρεθείς εδώ: Θα ακολουθήσεις την Ε.Ο. Χανίων-Καστελίου και θα προσεγγίσεις τον χωµατόδροµο που οδηγεί στην παραλία µετά από 46 χλµ. Συνεχίζεις στον χωµατόδροµο για ακόµη 8 χλµ. κι έπειτα κατεβαίνεις το µονοπάτι που απέχει περίπου 20΄ από τη θάλασσα. Η κλίση είναι αρκετά απότοµη και χρειάζεται αρκετή προσοχή. Εναλλακτικά, καθηµερινά από τον Κίσσαµο πραγµατοποιούνται και ηµερήσιες κρουαζιέρες µε καραβάκι.

Αν πεινάσεις: Η καλύτερη λύση είναι να έχεις πάρει µαζί σου τα απαραίτητα, καθώς η µοναδική καντίνα στην άκρη προϋποθέτει αρκετό ποδαρόδροµο.

ΓΡΑMΒΟΥΣΑ 

To ακατοίκητο νησάκι έχει να σου αποκαλύψει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι! Το Ενετικό Κάστρο στην κορυφή του και βεβαίως τα καταγάλανα δροσερά νερά του είναι στα αδιαµφισβήτητα highlights του!

Για να βρεθείς εδώ: Φρόντισε να ενηµερωθείς για τα συχνά δροµολόγια κρουαζιερόπλοιων που αναχωρούν από το Καστέλι Κισσάµου.
Αν πεινάσεις: Το αναψυκτήριο που υπάρχει θα µεριµνήσει για τα απολύτως απαραίτητα, αλλά αν θες κάτι παραπάνω, φρόντισε να το έχεις πάρει από πριν.

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ 

Σχεδόν 60 χλµ. από την πόλη των Χανίων σε υποδέχεται η παραλία Φαλάσαρνα. Η κοφτή κλίση και το ψιλό βοτσαλάκι είναι τα... trademarks που την κάνουν µοναδική σε όλη την Κρήτη, ενώ τα τεράστια κύµατα θα σε κάνουν και πάλι παιδί µέχρι αργά το απόγευµα.
Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθείς την E.O. προς Κίσσαµο και έπειτα κατευθύνεσαι προς τον Πλάτανο. Στη συνέχεια ακολουθείς τις ταµπέλες µε την ένδειξη «Φαλάσαρνα».
Αν πεινάσεις: Θα κάνεις ένα διάλειµµα από το µπάνιο σου και θα πεταχτείς µέχρι το σνακ µπαρ που βρίσκεται λίγο πιο πάνω.

ΜΑΡΑΘΙ

H παραλία των... ερωτευµένων (καθώς είναι ιδανική για ζευγάρια λόγω του ειδυλλιακού ηλιοβασιλέµατός της) βρίσκεται σε πολύ µικρή απόσταση από το κέντρο των Χανίων (15' µε το αυτοκίνητο), είναι οργανωµένη και διαθέτει ψιλή άµµο. 
Για να βρεθείς εδώ: Πάρε το αυτοκίνητο και ακολούθησε το δρόµο προς αεροδρόµιο. Στον κόµβο που θα συναντήσεις, ενδείξεις θα σε οδηγήσουν στο Μαράθι.
Αν πεινάσεις: Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το εστιατόριο Loukoulos αλλά και τον Πατρελαντώνη.