Η βενζίνη εξακολουθεί να φλερτάρει με τα... ύψη, όμως δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε περικοπές στις αποδράσεις σας; Έχουμε ιδέες... Και πολύ ελκυστικές μάλιστα. Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη χωρίς αυτοκίνητο σε έναν αγαπημένο και κοντινό στην Αθήνα,προορισμό;

Χαλκίδα

Μόλις 70 χιλιόμετρα από την Αθήνα η Χαλκίδα είναι ιδανική για χαλαρωτικούς περιπάτους, τόσο παραλιακά, στο μεγάλο λιμάνι, όσο και πιο ορεινά, στον λόφο που βρίσκεται το αρχαίο φρούριο. Η πόλη είναι πλούσια και σε άλλα αξιοθέατα, όπως το προεξέχον Κόκκινο Σπίτι, στη βόρεια πλευρά της παραλίας, που χρονολογείται από το 1884, το Σπίτι με τα Αγάλματα απέναντι από αυτό και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Λουτράκι

Πληθώρα αρχαιολογικών χώρων με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Σκάλωμα, τα Ίσθμια και το Ηραίον κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμένης, βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και γραφικά ξωκλήσια και, βέβαια, οι βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες της ευρύτερης περιοχής με κορυφαία το Φλάμπουρο, υπόσχονται να δώσουν στην εκδρομή σας χρώμα και ποικιλία σε βαθμό τέτοιο που μάλλον θα δυσκολευτείτε να μην την παρατείνετε.

Ναύπακτος

Η «νησιώτικη» πόλη της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να χρειάζεται (τουλάχιστον) ένα Σαββατοκύριακο για να την απολαύσετε με την... ησυχία σας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί και ιδανικό μονοήμερο προορισμό. Βόλτες στο πεταλωτό βενετσιάνικο λιμάνι και στην όμορφη πλατεία, καφεδάκι στην όμορφη συνοικία Μποτσαρέικα πάνω από το λιμάνι και ένα πέρασμα από τον επιβλητικό Πύργο του Μπότσαρη, με την μόνιμη έκθεση της φημισμένης Ναυμαχίας γεμίζουν ιδανικά μια ημέρα στην όμορφη αυτή πόλη.

Γαλαξίδι

Αφού χορτάσετε βόλτες στα όμορφα σοκάκια του, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο Ναυτικό Μουσείο, στο ρομαντικό εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, στο θρυλικό καφενεδάκι του «Θεμιστοκλή» (υπάρχει από το 1814!) και στον πευκόφυτο λόφο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Λειβαδιά

Η πανέμορφη πλατεία της Κρύας με τα ψηλά δέντρα και την πυκνή βλάστηση, οι πέτρινες γέφυρες, ο νερόμυλος και το όμορφο πέτρινο θέατρο της πόλης είναι μερικά από τα σημεία αυτής της όμορφης πόλης τα οποία αξίζουν να δείτε στην όμορφη αυτή πόλη που θυμίζει όαση πρασίνου.