Κατάλευκα σπίτια σκαρφαλωμένα σε ύψωμα, ασβεστωμένα δρομάκια, λουλουδιασμένες αυλές και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο λόγος για τη Σίφνο.

Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από κομψότητα, παράδοση, μέτρο, ισορροπία, σεβασμό στο περιβάλλον και ποιότητα. Το νησί δεν φημίζεται για τις αμμουδιές του, οπότε οι πιστοί του είδους θα πρέπει να ποντάρετε στις Καμάρες, στον οικογενειακό Πλατύ Γιαλό, τη Φασολού και το Γλυφό στο Φάρο, εκτός κι αν επιλέξετε να ανακαλύψετε τη Φυκιάδα και τη Βλυχάδα, που είναι προσβάσιμες μόνο απ΄την θάλασσα, νοικιάζοντας κάποιο σκάφος.

Το πρώτο πράγμα που αξίζει να κάνετε μόλις βρεθείτε στη Σίφνο είναι σύμφωνα με το jenny.gr, μια βόλτα στο Κάστρο που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα από την Απολλώνια. Το Κάστρο είναι ο πιο παλιός οικισμός του νησιού και αποτελεί καθαρό δείγμα της ενετικής περιόδου. Το τοπωνύμιο «Κάστρο» σημαίνει φρούριο και ήταν η πρωτεύουσα του νησιού και η έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σίφνου μέχρι το 1836. Σήμερα είναι υπαίθριο μουσείο.

Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωρίο (εκτός από λιμάνι) της Σίφνου. Ο κεντρικός οικισμός απλώνεται στη δεξιά πλευρά του όρμου των Καμαρών. Εκεί βρίσκεται η αποβάθρα του λιμανιού, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αγγειοπλαστικής, το περίφημο εκκλησάκι της Αγίας Άννας και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί κανείς.

Ο Πλατύς Γιαλός διαθέτει μεγάλη, αμμώδη παραλία και ουκ ολίγα ενοικιαζόμενα, καφέ και ταβέρνες, ενώ το Βαθύ είναι πιο μικρό, ήσυχο και προσεγμένο, ίσως επειδή ήταν και απομονωμένο μέχρι πριν από μερικά χρόνια.