Σαμοθράκη, το νησί των... Μεγάλων Θεών!! Ελάτε μαζί μας καθώς διαβάινουμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της...

Η Χώρα. Διατηρητέος οικισµός, χτισµένος σε λόφο, µε σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο, προκειµένου να αντέχουν στο δυνατό άνεµο, πήλινα κεραµίδια και γραφικά καλντερίµια. Σηµείο αναφοράς, το κάστρο των Ενετών Γκατελούσι, του 14ου αι.

Η Παχιά Άµµος, 10 χλµ. νότια της Καµαριώτισσας, του λιµανιού του νησιού. Η µοναδική αµµώδης παραλία της Σαµοθράκης, οργανωµένη κατά το ήµισυ. 

Η Παναγία Κρηµνιώτισσα, στο δρόµο προς το χωριό του Προφήτη Ηλία, µε την απίστευτη θέα στο πέλαγος.

Η Παλαιόπολη, 10 χλµ. από την Καµαριώτισσα, µε το Ιερό των Μεγάλων Θεών και το Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος: €3, καθηµερινά, εκτός Δευτ., 08:30-15:00). Εδώ θα θαυµάσετε το Αρσινόειο (το µεγαλύτερο κυλινδρικό οικοδόµηµα της Αρχαιότητας) καθώς και τους ναούς όπου πραγµατοποιούνταν οι µυήσεις κατά την κάθαρση. Σε αυτό το Ιερό, µάλιστα, εντοπιζόταν και το περίφηµο άγαλµα της Νίκης, η οποία απάχθηκε το 1863 από τον Γάλλο Champoiseau, και σήµερα συναντάται στο µουσείο του Λούβρου.

Τα Θέρµα, µε τις ιαµατικές πηγές που χρησιµοποιούνται από τα βυζαντινά χρόνια. Από την παραλία Γριά Βάθρα, 2 χλµ. από το χωριό, ξεκινά µονοπάτι για την κορυφή Φεγγάρι αλλά και τις πηγές του Φονιά....

Πώς θα πάτε: Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με πλοίο της Saos Ferries για Σαμοθράκη (1 ή 2 δρομολόγια καθημερινά, εισιτήριο €29/άτομο μετ' επιστροφής, διάρκεια 2,5 ώρες). To αυτοκίνητο κοστίζει από €39-58 για απλή μετάβαση, το δίκυκλο από €7,90-17,50.
(Tηλ. 25510 83911, www.saos.gr, ταξί Σαμοθράκης: τηλ. 25510 41341)