Οι παραλίες της Μήλου προσφέρονται για όλα τα γούστα. Η Μήλος διαθέτει πολλές παραλίες, διαφορετικές μεταξύ τους και πανέμορφες ως φυσικά τοπία.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί τις πιο γνωστές ακτές του νησιού, έτσι όπως μας τις παρουσιάζει το milosislandinfo.gr

Παραλία Αλογόμαντρα

Πανέμορφο τοπίο στη βόρεια Μήλο, η παραλία της Αλογόμαντρας, διαθέτει μια αρκετά μεγάλη κλασική αμμώδη παραλία με κάποια αλμυρίκια στο αριστερό της τμήμα και μια προστατευμένη μικρή παραλία με κάθετα βράχια στην πίσω πλευρά της και λωρίδες από βράχια δεξιά και αριστερά (την Αλογόμαντρα), που θα ενθουσιάσει στα σίγουρα τα παιδιά της παρέας που θα την επιλέξει για να κολυμπήσει.

Παραλία Φυριπλάκα

Εντυπωσιακό ηφαιστειακό τοπίο στην νότια Μήλο. Στη Φυριπλάκα υπάρχει μια μεγάλη παραλία με άσπρη άμμο οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach Bar αλλά και πολλές μικρότερες παραλίες με άμμο, βότσαλα και μικροί κολπίσκοι με βράχια για τους πιο μοναχικούς. Στην παραλία στην Φυριπλάκα σας οδηγεί ένας βατός χωματόδρομος που έχει ανοιχτεί χάρη στα ορυχεία της περιοχής μιας και η παραλία στην Φυριπλάκα δεν είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και έχει έλλειψη άλλων υποδομών.

Παραλία Φυροπόταμος

Παραλία στον οικισμό του Φυροπόταμου στην βόρεια Μήλο. Πλατιά αμμουδιά, αλμυρίκια, ξαπλώστρες και beach bar με θέα το ακρωτήριο που βρίσκεται ο γραφικό οικισμός με τα ψαράδικα σπιτάκια, κάποια ερείπια και την παλιά σκάλα μεταφόρτωσης μεταλλευμάτων. Εντυπωσιακά και εδώ τα σύρματα που βρίσκονται σε όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς της βόρειας Μήλου που προστάτευαν τις βάρκες τον χειμώνα και σήμερα έχουν μετατραπεί σε γραφικά εξοχικά σπίτια

Παραλία Παλιοχώρι

Στο Παλιοχώρι υπάρχουν θερμές πηγές και η ηφαιστιακή φύση του είναι έντονη στα γύρω βράχια. Υπάρχει πλήρως οργανωμένο τμήμα της παραλίας που διαθέτει τα πάντα καθώς και ψαροταβέρνες με φρεσκότατα θαλασσινά και ένα σχετικά πιο απομονωμένο κομμάτι για περισσότερη ησυχία. Ο οικισμός στο παλιοχώρι είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους στην Μήλο. Στο Παλιοχώρι υπάρχει και μια ακόμη μεγάλη πανέμορφη παραλία πριν φτάσετε στον οικισμό δεξιά σας, εκεί που θα δείτε μια μεγάλη πύλη με την ονομασία Deep Blue.

Παραλία  Deep Blue Παλιοχώρι

Το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το πρωί και διαθέτει ένα τεράστιο πάρκινγκ. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια μέσα από το Deep Blue θα βρεθείτε στην μαγευτική παραλία του. Μια στενή λουρίδα άμμου περικυκλωμένη από πολύχρωμα ηφαιστειακά βράχια. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ένα μικρό beach bar, αλλά είναι προτιμότερο να ανέβετε ψηλά αν θέλετε να απολαύσετε το ποτό η τον καφέ σας με θέα την παραλία και το κρητικό πέλαγος.

Παραλία Παπαφράγκας

Η Παραλία Παπάφραγκας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Φυλακωπής. Χιλιάδες χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργήσει η φύση το μοναδικό τοπίο του Παπάφραγκα με τις στενές γλώσσες στεριάς να αντιστέκονται στην διάβρωση και να δημιουργούν κολπίσκους, ανοίγματα, σπηλιές που σε όλα βουίζει το Αιγαίο. Το κατέβασμα στην μικρή αμμουδερή παραλία του Παπάφραγκα χρειάζεται προσοχή αλλά το κολύμπι με τους απότομους βράχους να υψώνονται γύρω σου είναι μοναδική εμπειρία. Φυσικά μην μείνετε μόνο στην μια παραλία, εξερευνήστε όλη την γύρω περιοχή που είναι πανέμορφη και αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει καθώς το άγριο τοπίο και οι προστατευμένοι κόλποι της περιοχής υπήρξαν ορμητήρια πειρατών για πολλούς αιώνες.

Παραλία Λαγκάδα

Η παραλία Λαγκάδα είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με άμμο στον Αδάμαντα που μπορεί κανείς να πάει και με τα πόδια αν μένει στο λιμάνι της Μήλου. Αρκεί να συνεχίσει προς τα δεξιά στον δρόμο που οδηγεί στην κεντρική αποβάθρα του λιμανιού. Η παραλία στην Λαγκάδα έχει ρηχά πεντακάθαρα νερά και φυσική σκιά από αλμυρίκια και καθώς δεν την ανακαλύπτουν πολλοί από τους επισκέπτες της Μήλου είναι γενικά ήσυχη.

Παραλία Σαρακίνικο

Η πιο γνωστή παραλία της Μήλου διεθνώς είναι το Σαρακίνικο. Η παραλία που είναι μια στενή λουρίδα άμμου ανάμεσα σε ολόλευκους ηφαιστειακούς βράχους, δεν είναι η καλύτερη της Μήλου, αλλά σίγουρα είναι η πιο πολυφωτογραφημένη, καθώς εντυπωσιάζει τον επισκέπτη το τριγύρω σκηνικό. Βέβαια οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν και σε άλλα σημεία στο Σαρακίνικο καθώς τα ολόλευκα βράχια που μπλέκονται με το βαθυγάλανο της θάλασσας και σχηματίζουν μικρούς και μεγαλύτερους όρμους και ακρωτήρια υπάρχουν διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση.

TAGS