Πώς όμως, επικράτησε η συγκεκριμένη ονομασία; Υπήρξε όντως κάποιο ναυάγιο στο νησί; Ποια γλαφυρή ιστορία συνοδεύει τη φήμη του; Ήταν το 1982 όταν το εμπορικό πλοίο "Παναγιώτης" το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα, χτύπησε λόγω κακοκαιρίας στα βράχια του βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο και η παραλία που έως τότε ονομαζόταν "Άγιος Γεώργιος" να μετονομαστεί λόγω του συμβάντος σε "Ναυάγιο".
 
 
Παραλία απόμακρη, αμμουδερή, με ασημένια νερά, δυσπρόσιτη. Η θέα της από ψηλά, πάνω στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, αποζημιώνει με το παραπάνω τον επισκέπτη. Το πολυφωτογραφημένο σκαρί στη μέση της παραλίας σε ταξιδεύει στον χρόνο. Στέκεται εκεί, σκουριασμένο αλλά περήφανο, με συντροφιά του το απέραντο γαλάζιο.
 

Η συγκεκριμένη τοποθεσία προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών και εγκωμιαστικών σχολίων. "Το καλύτερο αξιοθέατο της Ζακύνθου" μεταφέρεται από στόμα σε στόμα με μια μικρή δόση δέους να συνοδεύει τις λέξεις.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η παραλία είναι προσιτή μόνο με καράβια, που ξεκινούν από διάφορες περιοχές του νησιού, όπως την πόλη της Ζακύνθου, τις Αλυκές, τον Άγιο Νικόλαο και το Σκινάρι.
 


Το "Ναυάγιο"αποτελεί κατά γενική ομολογία το κόσμημα της Ζακύνθου. Γίνεται καρτ ποστάλ και πόστερ, τα φλας αναδεικνύουν τις γυμνωμένες από το αλάτι πλευρές του, οι κάτοικοι του νησιού το αποκαλούν "το καμάρι μας". Είναι αυτό άλλωστε που διαφημίζει το νησί του Ιονίου και του προσφέρει αίγλη, δόξα και φυσικά χρήματα...