Το φθινόπωρο είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες εποχές για αποδράσεις, ειδικά εάν δεν έχετε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και μπορείτε να πάρετε μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά σας. Μακριά από τον πανικό του Ιουλίου και του Αυγούστου μπορείτε να απολαύσετε θάλασσα, παραλίες και όμορφα τοπία σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό.

1.Ίμπιζα

Το φθινόπωρο σε αυτό το ισπανικό νησί θυμίζει πολύ καλοκαίρι και η θάλασσα είναι ιδιαίτερα ζεστή. Τα απογεύματα και τα βράδια γλυκά και η διασκέδαση δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτήν του καλοκαιριού.

2.Κύπρος

Η φθινοπωρινή επίσκεψη σε αυτό το νησί δεν θα σας απογοητεύσει αφού οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα καλές. Πολλές φορές μάλιστα οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τους 40 βαθμούς! Αν πάλι προτιμάτε λίγο πιο δροσερές μέρες, περιμένετε μέχρι τον Οκτώβριο. Όπως και να 'χει πάντως το καλοκαίρι εδώ συνεχίζεται...

3.Βαλεαρίδες Νήσοι

Αξιοποιήστε στο έπακρο το ζεστό μεσογειακό κλίμα που υπάρχει εδώ και οργανώστε μια απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη. Αν και τυπικά στις 21 Σεπτεμβρίου το καλοκαίρι τελειώνει, ο καιρός εδώ έχει άλλα σχέδια. Πέρα από τη ζέστη που θα συναντήσετε, τα πάντα εδώ συνεχίζουν να θυμίζουν καλοκαίρι τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς. Ο λιγότερος κόσμος αλλά και η ησυχία που επικρατεί στα πιο δημοφιλή θέρετρα της περιοχής θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε καλύτερα τον τόπο.

4. Κρήτη

Η Κρήτη είναι ιδανική για διακοπές τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο με μέτρια ζέστη και πολύ λίγες βροχές. Κατά μέσο όρο η θερμοκρασία είναι πάνω από 20 βαθμούς, ενώ δεν είναι παράξενο να συναντήσετε πολύ ζέστη. Επιπλέον, το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν σε όλους τους νομούς αλλά και να βρεθείτε στο παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών και να γευτείτε το πρώτο κρασί ή τη ρακή.

5.Barossa Valley, Αυστραλία

Στην άλλη άκρη του κόσμου ξεκινά η αυστραλιανή άνοιξη, φέρνοντας μαζί της το λαμπρό φως του ήλιου και τέλειες θερμοκρασίες. Σίγουρα θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας και θα πλατσουρίσετε σε ακτές και παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Κι αν επιθυμείτε σύμφωνα με το travelstyle.gr διασκέδαση και καλό φαγητό, θα βρείτε τα πάντα ανοικτά και έτοιμα να σας υποδεχτούν.