Κατά το '60 και το '70 αποτελούσε το "St. Tropez" της Αδριατικής. Σήμερα, ωστόσο, η ακτογραμμή του Μαυροβουνίου δείχνει να ξαναζεί τις ένδοξες στιγμές εκεινών των δεκαετιών!

Με τους Σοφία Λορέν, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και άλλους jet setters να λατρεύουν αμετανόητα την περιοχή για τις ομορφίες της, σήμερα έχει ανακτήσει ένα μέρος εκείνης της αίγλης, με διεθνούς φήμης πολυτελή resorts να δίνουν το "παρών". Ο λόγος για το Μαυροβούνιο, μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης!

Μontenegro, Crna Gora, Black Mountain: από µόνο του το όνοµα φέρνει στο νου ροµάντζο «ζυµωµένο» µε δράµα. Θα τα ζήσετε και τα δύο µε διάφορους τρόπους, διερευνώντας τη γη του. Λουσµένο στο άρωµα των άγριων βοτάνων, των κωνοφόρων δέντρων και των ανθών της Μεσογείου... το Μαυροβούνιο είναι πραγματικά τόσο μαγικό όσο ακούγεται. Ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις το 2006. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Icons Travellers, η φύση φάνηκε διαχρονικά απλόχερη μαζί του, καθώς το προίκισε με όλα τα καλά της.

Οι σμαραγδένιες ακρογιαλιές μοιάζουν με εκείνες της Κροατίας. Οι απόκρημνες και δραματικές κορυφές φέρνουν στο νου εικόνες από τη Σουηδία. Τα βαθιά φαράγγια μάς μεταφέρουν στο... Κολοράντο, την ώρα που τα elegant παλάτια μάς ταξιδεύουν στην αριστοκρατική Βενετία. Όσο για την παλαιότητα των πόλεών του; Θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να συναγωνιστούν ακόμη και αντίστοιχες της αρχαίας Ελλάδας. Με το μεσογειακό του κλίμα, λοιπόν, να αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του, το Μαυροβούνιο διεκδικεί δυναμικά μια θέση στην ταξιδιωτική ατζέντα όλων μας. Και απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά! 

Τι να MHN χάσετε κατά την επίσκεψή σας στο Μαυροβούνιο:

•Το Εθνικό Πάρκο Durmitor, στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου. Ιδανική επιλογή για πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία, κολύμπι, rafting.

•Το μοναστήρι Ostrog, χτισμένο μέσα στην τραχιά πλαγιά του τεράστιου βράχου Ostrοska Greda, 118 χλμ. από την Budva.

•Σε απόσταση λίγων χλμ. από το Κότορ, το Perast, στον κόλπο Boka, ξεχωρίζει για την υπέροχη Παλιά Πόλη με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.