Η ετήσια λίστα του Conde Nast Traveler τα έχει όλα: νέες αφίξεις, ανόδους αλλά και πτώσεις στον τουριστικό χάρτη των δημοφιλών προορισμών! Ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση!

20. Lima

Η νέα άφιξη της Λίμα στη λίστα δείχνει το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν το Μάτσου Πίτσου, αλλά η πόλη είναι ένας μαγευτικός προορισμός από μόνη της, με ένα ιστορικό κέντρο αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

19. Tokyo

Το Τόκιο καλωσόρισε 5,3 εκατομμύρια τουρίστες το περασμένο έτος. Είναι βέβαιο ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν κατά πολύ όταν το Τόκιο φιλοξενήσει το 2020 τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

18. Riyadh

Στα 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες κυμάνθηκε ο τουρισμός του Ριάντ για το 2014, Ριάντ, παραγκωνίζοντας το Αμπού Ντάμπι, το Γιοχάνεσμπουργκ, και το Κέιπ Τάουν.

17. Vienna

Η Βιέννη, αν και έπεσε μια θέση σε σχέση με πέρσι, αύξησε τις δαπάνες των επισκεπτών της, κερδίζοντας τοΜιλάνο και το Βερολίνο.

16. Sanghai

Ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά, η Σανγκάη καταλαμβάνει επίσης και τη χαμηλότερη θέση στην, ανά επισκέπτη, ημερήσια δαπάνη, με μόλις 238 δολάρια.

15. Taipei

Το Ταϊπέι δεχτηκε 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες το περασμένο έτος, δηλαδή το διπλάσιο του πληθυσμού της πόλης των 2,6 εκατομμυρίων! Η προσθήκη νέων αεροπορικών γραμμών καθιστούν ευκολότερο να την επισκεφθείτε.

14. Rome

Η Αιώνια Πόλη παραμένει αγαπημένος προορισμός για τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler που την ανέδειξαν ως την έβδομη αγαπημένη τους πόλη στον κόσμο.

13. Milan

Ο λόγος για την ελαφρά πτώση του Μιλάνου στην κατάταξη έγκειται στο γεγονός ότι, παρά τον ίδιο περίπου αριθμό τουριστών το 2013 και το 2014, το μέσο ποσό που δαπανήθηκει ανά άτομο μειώθηκε.

12. Amsterdam

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τον φιλικό τρόπο ζωής και για τις καινοτομίες της στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτιρίων.

11. Barcelona

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πιο κάτω από την Κωνσταντινούπολη, η Βαρκελώνη κερδίζει στη γενναιοδωρία των τουριστών που ξόδεψαν το 2014 το ποσό των 11.200.000.000 δολαρίων σε σύγκριση με τα 9.400.000.000 δολάρια που δαπανήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

10. Seoul

Με 8.630.000 επισκέπτες το 2014, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας αύξησε περίπου 4,7 τοις εκατό τα τουριστικά της ποσοστά σε σχέση με πέρσι.

9. Hong Kong

Οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, και τη Μεγάλη Βρετανία μπορούν να επισκεφθούν το Χονγκ Κονγκ χωρίς βίζα, παρόλο που θα τη χρειαστούν ένα για να επσκεφθούν π.χ το Πεκίνο. Τέτοιες διευκολύνσεις έχουν μετατρέψει το Χονγκ Κονγκ σε δημοφιλή προορισμό.

8. Kuala Lumpur

Το γεγονός ότι είναι προσιτός οικονομικά προορισμός έχει συμβάλλει στην ταχεία τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.

7. Istanbul

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας, και η κατάταξή της στη λίστα αντανακλά την κομβική της θέση. Το πενήντα πέντε τοις εκατό των τουριστών της προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης.

6. New York

Η μόνη αμερικανική πόλη στη λίστα, παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις, με σχεδόν 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

5. Dubai

Το Ντουμπάι έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας, δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από τους κατοίκους!

4. Singapore

Τα αγγλικά είναι μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της χώρας, έτσι δεν προκαλέι εντύπωση που ο αριθμός των τουριστών της βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Είναι επίσης δημοφιλής αφετηρία για τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν άλλα μέρη της Ασίας.

3. Paris

Τα 15,6 εκατομμύρια των επισκεπτών του Παρισιού προέρχονται, σε αντίθεση με το Λονδίνο, του οποίου η μεγαλύτερη μερίδα τουριστών είναι από την Ε.Ε, από χώρες εκτός της Ευρώπης, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

2. Bangkok

16 εκατομμύρια επέλεξαν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης τη χρονιά που μόλις έφυγε. Είχε παραγκωνίσει το Λονδίνο το 2013, οπότε αναμένουμε τα αποτελέσματα για το 2015!

1. London

18.700.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα το 2014, τοποθετώντας την κατά δύο εκατομμύρια τουρίστες μπροστά από τον στενότερο ανταγωνιστή της. Οι τουρίστες μάλιστα, όπως αναφέρει το travelstyle.gr, ξόδεψαν το πραγματικά γενναιόδωρο ποσό των 19.270.000.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Αυτό σημαίνει πολλά φλιτζάνια τσάι!