Από τις 22.000 κρατήσεις αεροπορικών ταξιδίων που πραγματοποιούνται ετησίως από γυναίκες, το 80% αφορά μοναχικά ταξίδια, ενώ μόλις το 20% των γυναικών επιλέγει να ταξιδέψει με γυναικεία παρέα.

Σε αυτό συντείνουν τα αποτελέσματα έρευνας για τις ταξιδιωτικές τάσεις των γυναικών που διενήργησε η Travelplanet24 και αφορούν την περίοδο ταξιδίων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 έως και την 25η Φεβρουαρίου του 2014.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες όταν ταξιδεύουν μόνες ή με την παρέα άλλων γυναικών, επιλέγουν κυρίως μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες που ταξιδεύουν μόνες, επιλέγουν ως κορυφαίους προορισμούς το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και την Σόφια.

Όταν οι γυναίκες ταξιδεύουν σε γκρουπ, επιλέγουν ως επί το πλείστον τοΛονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, τη Ρώμη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι. Ακόμη, πολλές Ελληνίδες επιλέγουν εξωτικούς προορισμούς. Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το Ντουμπάι, η Μπανγκόκ, το Μπαλί, το Νέο Δελχί, η Τυνησία, το Πεκίνο και το Κανκούν. Στις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις αεροπορικών εταιρειών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης, βρίσκονται η Aegean Airlines, η Ryanair, η Air Serbia, η Lufthansa και η Turkish Airlines.

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι γυναίκες ταξιδιώτες, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 188€. Το φθηνότερο εισιτήριο κόστισε μόλις 4,99 ευρώ για την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το ακριβότερο 1.323 ευρώ με προορισμό το Μαϊάμι. Οι γυναίκες προετοιμάζονται και πραγματοποιούν τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους κατά μέσο όρο 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας...

Οι γυναίκες επιλέγουν να ταξιδεύουν "μόνες"!

Από την Travelplanet24 22.000+ γυναίκες ταξιδιώτες 80.12% ταξιδεύουν μόνες 19.88% ταξιδεύουν με παρέα άλλων γυναικών.

Top 5 πιο δημοφιλείς προορισμοί στις γυναίκες που ταξιδεύουν "σόλο"

1. Λονδίνο

2. Μόναχο

3. Παρίσι

4. Κωνσταντινούπολη

5. Σόφια

Top 5 πιο δημοφιλείς προορισμοί στα γυναικεία "γκρουπ"

1. Λονδίνο

2. Κωνσταντινούπολη

3. Ρώμη

4. Άμστερνταμ

5. Παρίσι