Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως θα την χαρακτήριζαν πολλοί, κρύβει έναν μοναδικό θησαυρό πού περιμένει να τον εξερευνήσετε!

Ξαφνικά από το πουθενά λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ξεπροβάλει το πράσινο της αττικής φύσης και στη μέση το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας, που αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ειδυλλιακό τοπίο, ιδανικό για μια μυσταγωγία απόλαυσης.

Η Λίμνη της Βουλιαγμένης

Η Λίμνη είναι εντεταγμένη στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί ως Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από το Υπουργείο Πολιτισμού! Εντάσσεται μάλιστα ανάμεσα στις 20 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας, σύμφωνα με την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Τα ιαματικά νερά της & το fish spa της…

Η Λίμνη Βουλιαγμένης στο νερό της έχει πλούσια σε περιεκτικότητα άλατα και μέταλλα (κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο) που χαρίζουν εξαιρετικές ιαματικές ιδιότητες.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους έως 100 μέτρων και η θερμοκρασία του κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο C και 29οC καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό σημαίνει ότι είναι επισκέψιμη όλο το χρόνο για βουτιές και κολύμπι.

Κάτι που δεν το ήξερα και το έμαθα στην είσοδο της Λίμνης, είναι ότι μέσα στο νερό υπάρχουν fish spa! Nαι πολύ καλά ακούσατε… Τα μικρά αυτά ψαράκια του γένους Garra Rufa με το που μπεις στα νερά της Λίμνης και χαλαρώσεις, αρχίζουν να σου κάνουν ένα αναζωογονητικό spa τρώγοντας τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα σας. Μην πανικοβληθείτε, είναι εντελώς ακίνδυνα.

Οι δραστηριότητες της…

Κολύμβηση μέσα στα ιαματικά νερά της Λίμνης όλο το χρόνο με υδροθεραπευτικές ιδιότητες.

Καταδύσεις στον έμβιο μοναδικό κόσμο του βυθού της! Μπορείτε να συμμετέχετε σε ομάδες καταδύσεων που διοργανώνονται μετά από συνεννόηση και να μοιραστείτε μαζί με φίλους και όχι μόνο την μοναδική αυτή εμπειρία.

Αερόβια άσκηση (Aqua aerobic) για να αντιμετωπίσετε πόνους στη μέση και προβλήματα αρθρώσεων , καθώς μέσα στο νερό το σώμα είναι ελαφρύτερο και η βαρύτητα σας πιέζει λιγότερο. Επίσης εγγυάται απώλεια βάρους, τόνωση και ξεκούραση.

Περίπατος μέσα στο λόφο της Φασκομηλιάς με ομαδικές ξεναγήσεις και περιπάτους κατόπιν συνεννοήσεως. Ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινά ακριβώς πάνω από τη λίμνη, στο βράχο της Φασκομηλιάς και βρεθείτε σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων ιδανική και για ποδηλασία με μια μαγευτική θέα στην ακτογραμμή της Αττικής.

Η γεύση της…

Τι το καλύτερο μετά την κολύμβηση να απολαύσετε ένα γεύμα στο εστιατόριο της λίμνης, με θέα τα ήρεμα ιαματικά νερά… και όσο φτάνει η ημέρα στο τέλος της, δοκιμάστε μοναδικά cocκtails στο ήρεμο bar της φύσης.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κόσμημα της Αττικής. Το πράσινο και το νερό θυμίζει όαση μέσα στην τσιμεντένια πόλη της Αθήνας.

Η Λίμνη αποτελεί μέρος για βουτιές όλο τον χρόνο!

Άλλωστε οι καλύτερες βουτιές λένε, είναι αυτές του φθινοπώρου…