Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να σας βγει ξινό!

1) Οργανώστε το ταξίδι σας σαν να είστε στρατηγός! Τσεκάρετε τις τιμές εισιτηρίων, συγκρίνετε και κλείστε αφού έχετε ολοκληρώσει την έρευνα. Ειδικά για τα αεροπορικά εισιτήρια, μια μέρα διαφορά μπορεί να σας γλιτώσει αρκετά χρήματα! Επισκεφτείτε το TripAdvisor για να διαβάσετε κριτικές και στείλτε με μέηλ στον εαυτό σας όλες τις επιβεβαιώσεις από κρατήσεις, ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστης έκπληξης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

2) Πακετάρετε έξυπνα! Φτιάξτε μια λίστα, και πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα ώστε να χωρούν σε μια αποσκευή. Αυτό θα σας επιτρέπει να μετακινείστε και ευκολότερα. Περάστε στην αποσκευή σας καρτελάκι με το όνομα και το τηλέφωνό σας, και προς θεού, μην πάρετε μαζί σας αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας, για να μην καταρρεύσετε αν τα χάσετε.

3) Ταξιδέψτε σαν Πρόεδρος! Αν η επιπλέον χρέωση είναι χαμηλή, μη διστάσετε να δώσετε κάτι παραπάνω για να καθίσετε δίπλα στο παράθυρο και να κλείσετε θέση με περισσότερο χώρο για τα πόδια σας! Μην κάθεστε ακίνητοι στο κάθισμά σας. Να σηκώνεστε ανά διαστήματα για να ξεπιάνεστε και ανταλλάξτε καμιά κουβέντα με τους συνεπιβάτες σας, θα ακούσετε ενδιαφέρουσες ιστορίες!

4) Νιώστε ασφαλής σαν τον 007! Να έχετε πάντα πάνω σας όλα τα σημαντικά έγγραφα, και να δώσετε τηλέφωνα από εκεί που θα βρίσκεστε σε κοντινό σας άτομο στην πατρίδα. Ρωτήστε αν η υγεινομική σας ασφάλιση ισχύει στο εξωτερικό, κι αν όχι, φτιάξτε μία! Τέλος, σημειώστε τη διεύθθυνση και το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στον προορισμό που θα πάτε.

5) Κάντε τη διαμονή σας ξεχωριστή! Επισκεφτείτε το Unusual Hotels of the World και τολμηστε να μείνετε σε μια σπηλιά ή σε μια φυλακή!

6) Να είστε ταξιδιώτης! Μάθετε κάποιες βασικές λέξεις στην ξένη γλώσσα, συνδεθείτε με ντόπιους, και μην συμπεριφέρεστε σαν άχαρος τουρίστας που τραβάει συνεχώς φωτογραφίες!

7) Μην κουβαλάτε πολλά μετρητά μαζί σας, προτιμήστε τις κάρτες. Επίσης, να τρώτε σε τοπικά εστιατόρια, όχι συνέχεια στο ξενοδοχείο, και τέλος, μη φοβηθείτε να κάνετε παζάρια!

8) Αγοράστε ένα χειροποίητο δημιούργημα που θα αντανακλά την κουλτούρα του μέρους όπου ταξιδέψατε.