Κάντε το ταξίδι σας με το αεροπλάνο όσο πιο άνετο και ευχάριστο γίνεται, αποφεύγοντας 5 πράγματα που σχεδόν σίγουρα θα σας προκαλέσουν δυσφορία.

Το να γνωρίζετε τι πρέπει να φοράτε σε ένα ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε. 

Στενά ρούχα: Τα στενά ρούχα περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε θρόμβωση. Προτιμήστε φαρδιά, άνετα ρούχα, βαμβακερά ή λινά, που σας αφήνουν να «αναπνεύσετε».

Ψηλά τακούνια: Ποιος ο λόγος να φτάσετε στον προορισμό σας με πονεμένα πόδια και να προκαλέσετε δυσφορία στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης; Συν του ότι σε μια κατάσταση ανάγκης, σίγουρα δεν θα έχετε μεγάλη ευκολία κινήσεων φορώντας ψηλοτάκουνα. Τα αθλητικά σας, οι ορειβατικές μπότες, όχι μόνο θα σας κρατήσουν ξεκούραστους, αλλά θα σας εξοικονομήσουν και χώρο στη βαλίτσα.

Άρωμα: Οι μυρωδιές τείνουν να γίνονται ακόμη πιο έντονες μέσα σε ένα αεροπλάνο, όπου βρίσκονται τόσοι επιβάτες ο ένας δίπλα στον άλλον, σερβίρονται φαγητά κ.ο.κ. Καλύτερα να γλιτώσετε τον εαυτό σας και τους διπλανούς σας από μια ακόμη μυρωδιά που όσο κι αν σας κάνει ελκυστικούς έξω, σε ένα αεροπλάνο θα κάνει τους περισσότερους να σας αντιπαθήσουν και εσάς τους ίδιους να αισθανθείτε μέχρι και ναυτία.

Πολύ χοντρά ρούχα: Προτιμήστε να φορέσετε πολλά και διαφορετικά ρούχα τα οποία μπορείτε να βγάλετε σταδιακά –ή να βάλετε αν χρειαστεί- παρά να φορέσετε ένα πολύ χοντρό πουλόβερ και αν αισθανθείτε ότι ζεσταίνεστε να μην έχετε εναλλακτική. Οι συνθήκες μέσα στο αεροπλάνο, στην επιβίβαση και την αποβίβαση αλλάζουν και καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.