Γράφει ο Λάζος Μαντικός


Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, από την φουρτουνιασμένη όπως λέμε πλευρά του νησιού, καθόμουν στο μπαλκόνι του πιο ψηλού κτηρίου στο νησί και σχεδίαζα το τριήμερο της Σαρακοστής! Το επιβλητικό ξενοδοχείο «Rodos Palace» με τις πέντε αστέρων ανέσεις του σας περιμένει για αξέχαστες στιγμές στο ομορφότερο νησί του Αιγαίου, τη Ρόδο!  

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου διαθέτει συνολικά 785 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, διακοσμημένα ολα με όμορφα χρώματα και έπιπλα. 

Με το που μπαίνεις στην είσοδο του ξενοδοχείου καταλαβαίνεις την αίγλη και την μοναδική ατμόσφαιρα που παρέχει! Η Ρόδος ικανοποιεί οποιαδήποτε απαίτηση... 

 

Amazing Rodos Palace ! #thanksforhospitality @rodospalace

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Lazos Mantikos (@itslazos) στις

Ενοικίασε αυτοκίνητο και εξερεύνησε τη! Αλλιώς χρησιμοποίησε συγκοινωνίες.

Αν και νησί διαθέτει άρτια μέσα μαζικής μεταφοράς! 

Πριν πετάξετε τον χαρταετό περπατήστε στην μεσαιωνική πόλη μέσα στο κάστρο και νιώστε την "αύρα" των Ιπποτών. Αγοράστε souvenir για να θυμάστε τις στιγμές σας από την πλατεία Εβραίων μαρτύρων. 

Όπως όλα τα νησιά έτσι και η Ρόδος ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν ως καλοκαιρινός προορισμός. Επομένως μην αγχωθείται αν δείτε κάποια μαγαζιά κλειστά. Άλλωστε η Ρόδος προτείνεται για όλους τους μήνες του χρόνου!

Βγείτε για ποτό το βράδυ στα σοκάκια της παλιάς πόλης και δοκιμάστε υπέροχα cocktails, η μοναδικά κρασιά της Ρόδου. Προτείνω την σειρά «Symposium».

Μοναδική και την βρίσκεται μόνο στη Ρόδο. Δεν εξάγεται! Όλο το νησί γιορτάζει τα κούλουμα!

Στη Ρόδο κάθε χωριό σχεδόν γιορτάζει με τον δικό του τρόπο τις αποκριές πάντα μυστηριωδώς και με επιβλητικότητα την γιορτή των αποκριών.. Σε κάποια μέρη γίνονται πορείες μασκαρεμένων πεζών, αλλού πορείες αρμάτων!

Σε άλλα χωριά γιορτάζουν πιο παραδοσιακά με χορούς και ορχήστρες! Αλλού πάλι σατιρίζουν τα πάντα και τους πάντες!

Στο χωριό Αρχάγγελο για παράδειγμα μουτζουρώνονται με κάρβουνα!

Προσοχή μουτζουρώνουν και τους επισκέπτες! 

Πετάξτε τον χαρταετό στον καταγάλανο ουρανό της Ρόδου και ζήστε την μοναδική αυτή εμπειρία στο νησί του Ήλιου.

Το νησί που αναδύθηκε σύμφωνα με τον μύθο από την θάλασσα και το παραχώρησε ο Δίας στο θεό Ήλιο.