Με την άνοιξη σε πλήρη εξέλιξη στο βόρειο ημισφαίριο, και σε κάποια σημεία στο νότιο, ο Απρίλιος είναι μια εξαιρετική στιγμή για όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν.

Βυθιστείτε σε επικά τοπία, όπως «η κοιλάδα των ηφαιστείων» του Ισημερινού ή στις θεαματικές ακτές του Ομάν ή γιορτάστε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αγγλίας...

Βρήκαμε για εσάς και σας προτείνουμε 5 μοναδικά ταξίδια για τον φετινό Απρίλιο.

1. Γιορτάστε στην «Κοιλάδα των ηφαιστείων» την ανεξαρτητοποίηση του Ισημερινού

Η 21η Απριλίου συμπληρώνονται 194 χρόνια από τη Μάχη της Riobamba, που θεωρείται από κάποιους ιστορικούς ως μια από τις πιο καθοριστικές στον αγώνα της Νότιας Αμερικής για την ανεξαρτητοποίηση από τους Ισπανούς και οι ντόπιοι γιορτάζουν με ζωντανές συναυλίες και πολύχρωμες παρελάσεις.

2. Πάρτε μέρος στον μεγαλύτερο αγώνα νερού στον κόσμο, στην Ταϊλάνδη

Το σεληνιακό νέο έτος στην Ταϊλάνδη (13 έως 15 Απρ) γιορτάζεται με ένα πανεθνικό αγώνα νερού. Τα μπαλόνια νερού πέφτουν σε ανυποψίαστους συμμετέχοντες και περαστικούς. Οπλιστείτε με ένα νεροπίστολο ή τρέξτε για την κάλυψη.

3. Οδικό ταξίδι κατά μήκος των ακτών του Ομάν

Διαδρομές που αγκαλιάζουν απαλά την ακτή, ζιγκ-ζαγκ μέσα σε πανέμορφα άγρια βουνά... Όσοι αγαπούν την περιπέτεια θα λατρέψουν αυτές τις διαδρομές, που απλώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής της χώρας.

4. Πάρτε μέρος στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ιθαγενών Αμερικανών

Σε αυτό το φεστιβάλ συμμετέχουν ιθαγενείς χορευτές και τραγουδιστές, καθώς και άλλοι καλλιτέχνες και έμποροι. Μια μεγάλη γιορτή που θα σας μείνει αξέχαστη. Ενώ, μπορείτε να αγοράσετε και έργα τέχνης, σε αρκετά καλή τιμή. 

5. Πάρτε μέρος στην γιορτή που γίνεται προς τιμήν του Σαίξπηρ στο Stratford-Upon-Avon

Η 400η επέτειος από το θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα γορτάζεται από το Royal Shakespeare Company με σημαντικές νέες εκθέσεις και αποκατάσταση όλων των μνημείων που σχετίζονται με τον Σαίξπηρ. Παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις διεξάγονται στη μνήμη του.