Η πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης πλησιάζει. Και ως συνήθως...οι περισσότεροι αποφασίζουμε την τελευταία στιγμή το που θα πάμε, ενώ ιδανικά προτιμάμε κάτι που δε θα απέχει πολύ από την Αθήνα και παράλληλα θα μας επιφλάσσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Αυτοί λοιπόν είναι 3 προορισμοί που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω!

Ύδρα

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής ξεχωρίζει ο Θαλασσινός Επιτάφιος της ενορίας του Αγίου. Ιωάννη, που περιφέρεται στις γειτονιές της συνοικίας Καµίνι, για να καταλήξει µέσα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα ψέλνεται δέηση υπέρ των σφουγγαράδων και των ναυτικών. Εξίσου ιδιαίτερο και το κάψιµο του Ιούδα, το απόγευµα της Κυριακής του Πάσχα, στην προκυµαία!

Λεωνίδιο

Περίπου 1.000 αερόστατα θα χαθούν στον ουρανό τη νύχτα της Ανάστασης από όλες τις ενορίες της πρωτεύουσας της Τσακωνιάς! Η προετοιµασία των αερόστατων ξεκινά µέρες πριν, µε την κάθε οικογένεια να ετοιµάζει το δικό της. Μετά το πρώτο «Χριστός Ανέστη» το Μ. Σάββατο, οι ενορίες καίνε το οµοίωµα του Ιούδα, τα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό και πυροτεχνήµατα, βαρελότα, δυναµιτάκια απογειώνουν την ατµόσφαιρα.

Καλαμάτα

Ο Σαϊτοπόλεµος, το περίφηµο έθιµο της Καλαµάτας, έχει την τιµητική του την Κυριακή του Πάσχα. Η προετοιµασία του ξεκινά αµέσως µετά την Καθαρά Δευτέρα από τα λεγόµενα «µπουλούκια», όπως ονοµάζονται οι οµάδες των... σαϊτολόγων, οι οποίοι γεµίζουν µε µπαρούτι τούς χαρτονένιους σωλήνες, για να τους σκάσουν µόλις δοθεί το σύνθηµα!