Μόλις μιάμιση ώρα από το Λαύριο -με το καράβι φυσικά- βρίσκεται η Κύθνος, γνωστή και ως Θερμιά, λόγω των πολλών θερμών πηγών του νησιού. Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί, το οποίο αν και βρίσκεται μία ανάσα από την Αθήνα δεν θυμίζει σε τίποτα την πολυσύχναστη πρωτεύουσα. Φτάνοντας κανείς στο λιμάνι της Κύθνου οσμίζεται ξεκάθαρα τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα και την υπέροχη αύρα των Κυκλάδων.

Αν και δεν αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, η Κύθνος προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από παραλίες αλλά και πολιτιστική ζωή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων (Κύθνια).

Η Παναγιά η Κανάλα είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς το νησί, αφού πιστοί από όλοι την Ελλάδα φτάνουν ως το όμορφο νησί για να προσκυνήσουν.

Οι περίπου 70 παραλίες του νησιού σου δίνουν την αίσθηση ότι η εξερεύνηση του νησιού δεν τελειώνει ποτέ, με την παραλία της Κολώνας να είναι το πιο όμορφα εύρημα που από την εικόνα και μόνο σε αποζημιώνει. Μία φαρδιά λωρίδα άμμου σχίζει στα δύο τη θάλασσα δημιουργώντας δύο μικρές αμμουδιές. Διαλέξτε από πια μεριά θα στρώσετε την πετσέτα σας!

Στην παραλία της Κολώνας μπορείτε να φτάσετε με το καραβάκι ή αν είστε λίγο ριψοκίνδυνοι μπορείτε να ακολουθήσετε έναν κακοτράχαλο, χωματόδρομο με το αυτοκίνητο.

Επιλέγοντας την Κύθνο, ίσως κανείς δεν έχει στο μυαλό του την ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο τα γραφικά μπαράκια, συνωστισμένα στη χώρα της Κύθνου, αλλά και άλλα μαγαζιά διασκορπισμένα στα υπόλοιπα, πολυσύχναστα μέρη του νησιού δίνουν την ευκαιρία για διασκέδαση, όπως την έχει ο καθένας στο μυαλό του. Είτε αναζητάτε χαλαρά κοκτέιλ, είτε παραδοσιακά ουζάκια ή ποτό με δυνατή μουσική, σίγουρα θα βρείτε το δικό σας στέκι.

Όπως κάθε κυκλαδίτικο νησί έτσι και η Κύθνος είναι γεμάτη με μικρά, λευκά εκκλησάκια που στολίζουν το τοπίο του νησιού.

Πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο προς την Κολώνα θα συναντήσετε την παραλία της Απόκρουσης. Άνετη και με μεγάλη αμμουδιά αξίζει να την επισκεφθείτε. (Μάλλον πρόκειται για τη μόνη παραλία στο νησί που είναι οργανωμένη από αυτό το καλοκαίρι).

Αυτό που ίσως σας κάνει εντύπωση είναι η συμπεριφορά των ντόπιων ανθρώπων. Πέραν της φιλοξενίας τους θα παρατηρήσετε ότι είναι ιδιαίτερα φιλικοί και εξυπηρετικοί ενώ ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση και ευχαρίστηση των επισκεπτών τους.

Τα Λουτρά αποτελούν ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού, αφού είναι γεμάτα καταλύματα και ταβερνάκια και bars.

Γαιδουρόμαντρα: Ακόμα μία παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε.

Είτε για το φαγητό σας, είτε για τη διαμονή οι επιλογές είναι αρκετές και οι περισσότερες εκλεκτές. Μικρές κατοικίες, δωμάτια, αλλά και ξενοδοχεία που μπορούν να σας παρέχουν όλες τις ανέσεις είναι στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας