Σύμφωνα με έρευνα του HSBC, όπου συμμετείχαν πάνω από 5.000 ταξιδιώτες από 141 χώρες, αναφορικά με τις εμπειρίες και τις γνωριμίες που έκαναν στη διάρκεια των πτήσεων, διαπιστώθηκε ότι ένας στους 50 ταξιδιώτες βρήκε την αγάπη των ονείρων του μέσα στο αεροπλάνο. Η έρευνα έγινε τον Ιούλιο του 2018.

Επίσης, 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανέπτυξαν επαγγελματική σχέση και 14% δημιούργησαν φιλίες που κρατούν χρόνια. Τα στοιχεία αυτά φαίνονται απόλυτα λογικά όταν το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι είχαν συζητήσεις με κάποιον άγνωστο συνεπιβάτη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Πέραν των διαφόρων σχέσεων που αναπτύσσονται εν μέσω πτήσης, η έρευνα έδειξε την αλλαγή στη συμπεριφορά ή τον τρόπο σκέψης των επιβατών. Έτσι, το 80% πιστεύει ότι τώρα «καταλαβαίνει τον κόσμο καλύτερα», 67% έγιναν πιο ανεκτικοί, και 63% πιο υπομονετικοί ως άμεσο αποτέλεσμα του ταξιδιού.

Επομένως, με περίπου 107.000 πτήσεις ημερησίως σε όλο τον κόσμο, έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε το άλλο σας μισό, ή ακόμα και τον επόμενο συνέταιρο ή φίλο. Αρκεί να μην φοβάστε τα αεροπορικά ταξίδια.

Πηγή: FOX NEWS