Νύχτα Παρασκευής στα Τρίκαλα Κορινθίας τα αναμμένα τζάκια αρωματίζουν­ το δροσερό αέρα, ενώ στο «Λίθινο» η Αποστολία σερβίρει σπιτικό λικέρ. Εδώ ­ερχόμαστε συνήθως για ποτό, στη μεσαία συνοικία, αλλά φέτος προέκυψαν και νέα στέκια: το «Ρόδον», στην πλατεία, το «­Καφεδρικό» στην επάνω συνοικία, ενώ το «Αλφαβητάρι» μετακόμισε στην κάτω. Το Σάββατο, όταν φύγει η πρωινή ομίχλη, αρχίζεις να νιώθεις τον τόπο: σκαρφαλωμένα σε μια καταπράσινη πλαγιά τα Τρίκαλα, απλώνονται σε τρεις διαδοχικές­ συνοικίες, με ανοιχτό ορίζοντα από τις βουνοκορφές μέχρι τον Κορινθιακό. Μας αρέσει η γαλήνη που αναδίνουν τα Άνω Τρίκαλα, καθώς περνάμε δίπλα από το ερειπωμένο αρχοντικό των Νοταράδων.


Ωραίος και ο σπιτικός κορμός στο καφενείο της Αθανασίας, αλλά ακόμη πιο «χορταστικό» το drive στο χιονοδρομικό. Μετά σου ανοίγει καλύτερα η όρεξη για το αγριογούρουνο στιφάδο της Τασίας στην «Πινακωτή» ή για μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα και στο spa του resort «Πλειάδων Γη».


Την Κυριακή 
κατευθυνόμαστε στην πίσω πλευρά του βουνού. Παίρνουμε βαθιές­ εισπνοές διασχίζοντας το πευκοδάσος της Καρυάς, γιατί το ξέρουμε πως η Γκούρα, με την πλατεία-σωστό θεατρικό σκηνικό και την αεροπλανική θέα προς το οροπέδιο του Φενεού, θα μας κόψει την ανάσα. Η λίμνη Δόξα δεν είναι ακόμη στο πλάνο, αν και δεν απέχει πολύ.


Μας περιμένει μέσα σε μια βουνίσια αγκαλιά γεμάτη μαυρόπευκα. Νοικιάζουμε ποδήλατα για να την κυκλώσουμε, αλλά την καλύτερη φωτογραφία θα τη βγάλουμε από ψηλά, από τον ξύλινο εξώστη-κομψοτέχνημα στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη Φενεού.


Πού μένουμε 
Την τελευταία πενταετία στα Τρίκαλα «έβρεξε» ξενώνες. Πιο πρόσφατη­ άφιξη οι σουίτες και τα δωμάτια με τζάκι­ «Διόχρη» (2743091052, www.diochri.gr), ενώ μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται και νέος ξενώνας στην πλατεία της μεσαίας συνοικίας.


Πανέμορφο resort με τα όλα του το «Πλειάδων Γη» (2743091137, www.pliadongi.gr), παρεΐστικη φάση στο non smoking «Σαλέ των Χρωμάτων» (2743091203, www.colourschalet.gr), δωμάτια με προσωπικότητα στο «Βαρνεβό» (2743091222, www.varnevo.gr). Στην Γκούρα για σούπερ θέα στο «Ακροθέα» (2747051471, www.akrothea.gr), ενώ στην πλατεία μένουμε στο «Αρχοντικό Πρεδάρη» (2747051280).Πηγή: athinorama.gr