Όπου και αν κατευθυνθείτε στην Καστοριά, θα βρεθείτε μπροστά στη λίμνη! Λες και είναι φτιαγμένη επίτηδες για να «μαγεύει» τους επισκέπτες της με τα γαλήνια νερά της Ορεστιάδας.

Γιατί να πάτε;

Η πόλη της Καστοριάς είναι χτισμένη στο δυτικό τμήμα μιας μικρής χερσονήσου με αποτέλεσμα, ο  επισκέπτης να βρίσκεται ξανά και ξανά στα ίδια σημεία της πόλης και μάλιστα μπροστά στις όχθες της λίμνης της, έχοντας χάσει κάθε προσανατολισμό. Αυτός ίσως είναι κι ένας από τους λόγους της γοητείας της Καστοριάς, που θεωρείται μία από τις γραφικότερες ελληνικές πόλεις, ή αλλιώς ο παράδεισος του φωτογράφου!

Οι 74 βυζαντινές της εκκλησίες, η πλατεία Ντολτσό με τα αρχοντικά της, τα γουναράδικα και η μαγευτική παραλίμνια διαδρομή, οι τοπικές της γεύσεις και η νυχτερινή ζωή, θα σας εντυπωσιάσουν, όποια εποχή κι αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την πόλη.


Πώς θα πάτε:

Η Καστοριά απέχει 575 χλμ. από την Αθήνα (μέσω Κοζάνης) και 219 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (μέσω Κοζάνης). Επίσης μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς (περ. μία ώρα διαδρομή). Το αεροδρόμιο απέχει από τηΚαστοριά περίπου 10 χλμ. και βρίσκεται στο Άργος Ορεστικού.

Πού θα μείνετε:

Στο Andromeda boutique hotel ( www.andromedahotel.gr ), σε ένα διατηρητέο κτήριο στο κέντρο της Καστοριάς, στο Villa Del Lago Boutique Hotel στο Δισπηλιό, στο Αρχοντικό του Βέργουλα ( www.vergoulas.gr ), στο κέντρο της πόλης, ή στο Limneon Resort & Spa ( www.limneon.gr ), στο 4ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών- Καστοριάς, με φόντο τη λίμνη.

Πού θα φάτε:

Στο εστιατόριο «Κροντήρι» -με θέα τη λίμνη- το οποίο στεγάζεται σε τριώροφο κτήριο, όπου κάθε όροφος αποτελεί και έναν χώρο απόλαυσης ελληνικής και καστοριανής κουζίνας. Δοκιμάστε μοσχάρι με μανιτάρια, θαρμάδες (λαχανοντολμάδες) και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Στο εστιατόριο oriental ντεκόρ, «Casablanca», στη βόρεια πλευρά της λίμνης, όπου θα φάτε πολύ και καλά καθώς και στο Ντολτσό, που βρίσκεται στο ισόγειο ενός αρχοντικού του 1860, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν γουναράδικο. Προτείνουμε κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο, σαρμάδες, αγριογούρουνο ή κυνήγι.