Μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. To τρισδιάστατο scanner της OrcaM όμως δεν μοιάζει απλώς με εξωγήινο gadget λειτουργεί κιόλας με  αντίστοιχο τρόπο. Σε αντίθεση με τα συμβατικά τρισδιάστατα scanner, το μοντέλο της OrcaM δεν αντιγράφει μόνο τη μορφή ενός αντικειμένου.

Χρησιμοποιώντας 7 διαφορετικές κάμερες υψηλής ανάλυσης καταγράφει ιδιότητες όπως το χρώμα, η υφή αλλά και το βαθμό αντανάκλασης του κάθε υλικού.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο το οποίο περιέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες. Πληροφορίες που έχουν ακρίβεια σε βαθμό χιλιοστού και περιλαμβάνουν κάθε δυνατή λεπτομέρεια σχετικά με τον χαρακτήρα του αντικειμένου που αντιγράφτηκε.

Σαφώς  η επανακατασκευή του με την ίδια ακρίβεια παραμένει ένα ζήτημα, καθώς δεν μπορούν όλες οι υπηρεσίες να την υποστηρίξουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ίδια η ύπαρξη της συσκευής αποτελεί ένα τεράστιο βήμα.

Καταρχάς αποτελεί τη βάση για ακόμη μεγαλύτερες προόδους στην αντιγραφή αντικειμένων. Επιπλέον,  δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ακόμη και ολόκληρη βιομηχανία γύρω από το πώς αναπαράγονται ιδιαίτερες κατασκευές όπως γλυπτά ή άλλα έργα τέχνης.Πηγή: proho.gr