Το DX-ECO της Genius δεν παίρνει μπαταρίες, αλλά έναν υπερπυκνωτή που με 3 λεπτά φόρτισης το κρατάει στη ζωή όλη μέρα. Οι υπερπυκνωτές είναι το μέλλον της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας. Σ' έναν αυριανό κόσμο θα χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, στα αυτοκίνητα, στα πλοία, σχεδόν παντού, κάνοντας τον κόσμο μας πιο «πράσινο», αφού θα καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια για να φορτίσουν και να προσφέρουν μετά το ρεύμα τους όπου χρειασθεί. Ακόμη, βέβαια, οι εφαρμογές τους δεν είναι συχνές.

Γι' αυτό και ενθουσιαστήκαμε όταν ανακαλύψαμε το DX-ECO της Genius, ένα ντιζαϊνάτο ποντίκι που χρησιμοποιεί υπερπυκνωτή αντί μπαταρίας. Χρειάζεται 3 λεπτά φόρτισης για να δουλέψει για 24 ώρες.

Ναι μεν διαρκεί λιγότερο η κάθε φόρτιση από το να τού βάλεις μπαταρίες και να τις αλλάζεις κάθε δέκα - είκοσι ημέρες, αναλόγως της χρήσης, αλλά σκεφθείτε πόσο πιο οικολογικό είναι να μην χρησιμοποιείς συνεχώς νέες μπαταρίες ή να μην καταναλώνεις όλη αυτήν την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να ξαναδώσεις ζωή στις επαναφορτιζόμενες.

Ενώ τα τρία λεπτά την ημέρα είναι σχεδόν όσος χρόνος θα σας πάρει από την στιγμή που θα κλείσετε τον υπολογιστή σας μέχρι να μαζέψετε τα πράγματά σας από το γραφείο...

Πηγή: dete.gr