Δικαστική αλλά και εμπορική ήττα αποτελεί για την Apple η απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την πώληση του Galaxy της Samsung το οποίο, όπως υποστηρίζει, αποτελεί αντίγραφο του iPad και παραβιάζει διάφορες ευρεσιτεχνίες της. Πρόκειται για επικύρωση πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου της Χάγης γεγονός που δεν δίνει πολλά περιθώρια στην Apple για περισσότερες ενέργειες σε αυτόν τον τομέα.

Δεν πρόκειται πάντως για ασήμαντη διαμάχη. Η Apple έχει εξαπολύσει κυριολεκτικά πόλεμο εναντίον της Samsung. Τουλάχιστον δέκα είναι τα κράτη στα οποία έχει ξεκινήσει δικαστικές μάχες με στόχο την απαγόρευση της κυκλοφορίας του Galaxy.

Από την πλευρά της βέβαια η Samsung, δεν έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει κι εκείνη καταγγείλει την Apple ότι χρησιμοποιεί διάφορες ευρεσιτεχνίες της στα προϊόντα που παράγει κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα networking.

Δεδομένου πάντως ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι η επικράτηση στην αγορά των tablets και όχι οι ευρεσιτεχνίες οι ίδιες, ο πόλεμος δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα. Και οι δύο εταιρείες γνωρίζουν ότι το ποιος θα επικρατήσει σήμερα, θα καθορίσει και το μελλοντικό μερίδιο αγοράς που θα έχει.

Πηγή: proho.gr
TAGS