Το περασμένο καλοκαίρι, η υπηρεσία Kickstarter που παρουσιάζει διάφορα project κάθε τύπου τα οποία αναζητούν πιθανούς χρηματοδότες, εμφάνισε το The Oona, τον "ελβετικό σουγιά" των βάσεων στήριξης για κινητά τηλέφωνα και smartphone.

Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Oona, αρκεί να πούμε ότι είναι ένα έξυπνα σχεδιασμένο προϊόν που προορίζεται να χρησιμοποιείται σαν βάση του smartphone σας όπου και όποτε θέλετε εσείς.

Το κουτί περιέχει το σώμα του Oona, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κομμένο από laser αλουμίνιο, τέσσερις βεντούζες, μια βάση και τέσσερα μαύρα αυτοκόλλητα. Επίσης, συναντάμε και ένα υφασμάτινο σακουλάκι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε τα "συμπράγκαλα".

Το αλουμινένιο σώμα έχει μια περίεργη σχεδίαση και αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι οι τρεις τρύπες με σπίρες που διαθέτει στις τρεις από τις μικρότερες έδρες του. Έτσι, έχουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος και δυο ακόμα στο πάνω, οι οποίες είναι σχεδόν απέναντι η μια από την άλλη. Σε αυτές τις τρύπες μπορούμε να βιδώσουμε είτε τη στρογγυλή επίσης μεταλλική βάση, είτε κάθε μια από τις βεντούζες.

Οι τέσσερις βεντούζες που περιέχονται στη συσκευασία έχουν ανά δυο, διαφορετικά μεγέθη ώστε να βολεύεται κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει ο χρήστης. Αυτό που μπορεί να πετύχει ο κάτοχος του Oona είνα να το χρησιμοποιεί με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να έχει το smartphone του στερεωμένο πάνω στο γραφείο δίπλα πχ στο πληκτρολόγιο, χρησιμοποιώντας τη μία βεντούζα για να στερεώνεται το εκάστοτε smartphone και την αλουμινένια βάση. Μια άλλη χρήση μπορεί να είναι η αξιοποίηση του smartphone σαν φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο.

Μπορεί ο κάτοχος του Oona λοιπόν να βιδώσει το σώμα πάνω στο τρίποδο και με μια από τις βεντούζες να στερεώσει το smartphone του, επιτυγχάνοντας έτσι πολύ καλύτερες λήψεις. Επίσης, μπορεί κάποιος άλλος να "βεντουζώσει" τη μια πλευρά στο παράθυρο του αυτοκινήτου και στην άλλη το smartphone, αξιοποιώντας έτσι ακόμα καλύτερα τη λειτουργία GPS.

Πηγή: eternity.gr