Η Microsoft ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποστήριξης Kinect Accelerator στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές και νέες εταιρείες αξιοποιώντας την τεχνολογία του Kinnect. Οι δέκα ιδέες που θα διακριθούν μέσα από τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.   Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί η ενασχόληση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες που σχετίζονται με το Kinect της Microsoft και το Natural User Interface, ενώ η προθεσμία αιτήσεων είναι 8 Φεβρουαρίου 2012. Οι δέκα συμμετοχές που θα διακριθούν, θα φιλοξενηθούν από τη Microsoft στο Σηάτλ για τη χρονική περίοδο 2 Απριλίου - 28 Ιουνίου 2012, όπου υποστηριζόμενες από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους.

Κάθε διακριθείσα συμμετοχή θα λάβει από 20.000 δολάρια, καθώς και ένα Xbox development kit, το Windows Kinect SDK, συνδρομή στο πρόγραμμα BizSpark και τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη. Στο τέλος του προγράμματος οι εταιρίες, που θα έχουν αναπτυχθεί, θα συμμετέχουν σε μία Investor Demo Day και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε angel investors, venture capitalists, στελέχη της Microsoft, εκπροσώπους των media και του κλάδου.   

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Kinect Accelerator υποστηρίζει η εταιρία TechStars, η οποία χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή mentor-driven μεθοδολογία ήδη εφαρμοσμένη με επιτυχία σε αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη, το Σηάτλ και τη Βοστώνη. Οι Μέντορες του Kinect Accelerator περιλαμβάνουν μία σημαντική βάση από κορυφαίους entrepreneurs, venture capitalists και στελέχη των Microsoft Studios, του Xbox, του Kinect για Windows, του Microsoft Research και άλλων τμημάτων της Microsoft. Πηγή: insomnia.gr