Οι πωλήσεις των smartphones αυξήθηκαν κατά 62% μέσα στο 2011 φτάνοντας τις 488 εκατομμύρια μονάδες και για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις πωλήσεις των PC.
Σύμφωνα με μια αναφορά από το Canalys τα smartphones ξεπέρασαν τα PC συμπεριλαμβανομένων των tablets, των desktop και κάθε είδους notebook ενώ οι συνολικές πωλήσεις των PC έφτασαν τις 415 μονάδες.

Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί μια μεγάλη καμπή στην ιστορία της τεχνολογίας αποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε φορητές υπολογιστικές συσκευές.

Αν και τα παραδοσιακά PC εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά σε πωλήσεις και σίγουρα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα, δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τον βασιλιά των υπολογιστικών συστημάτων.

Η μελέτη δείχνει επίσης μια μεγάλη πτώση 25% στις πωλήσεις των netbook (μόλις 29 εκατομμύρια μονάδες) σε σχέση με το 2010.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple ήταν ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής smartphone και η Samsung ακολουθεί από κοντά ενώ το Android ήταν η πιο επιτυχημένη πλατφόρμα της χρονιάς που πέρασε.

Η μελέτη απεικονίζει το γεγονός ότι τα σημερινά smartphones είναι πολύ περισσότερα από απλά τηλέφωνα ή από απλές συσκευές για να κρατάτε σημειώσεις, να ελέγχετε τα email σας ή να παίζετε παιχνίδια. Είναι ένας ολόκληρος υπολογιστής στην παλάμη σας.
 
Πηγή: pro.com.gr