Το γνωστό εικονίδιο Start που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της οθόνης σας στα Windows σύντομα θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Αν και στις αρχικές εικόνες από τις πρώιμες εκδόσεις των Windows 8 υπάρχει το κλασικό Start στο κάτω μέρος της οθόνης, η Microsoft προφανώς αποφάσισε να εξαφανίσει το πιο γνωστό κουμπί των Windows.

Στα Windows 8, την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, όλες οι αλλαγές είναι προσανατολισμένες στο νέο “Metro UI”, το νέο User Interface που επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν πλήρως την αρχική οθόνη προσθέτοντας widgets, RSS readers, πληροφορίες για τον καιρό, ώρα/ημερομηνία και άλλα.

Το Metro UI θα προσφέρει επίσης δυνατότητες multitasking δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα  να μετακινούνται μεταξύ των διαφόρων εφαρμογών και ιστοσελίδων.

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση BUILD μοιάζει αρκετά με ένα iPad χωρίς καθόλου κουμπιά πάνω στη συσκευή. Η Microsoft θέλει ο βασικός τρόπος λειτουργίας να είναι η οθόνη αφής με την οποία ο χρήστης θα χειρίζεται τα Windows με ένα συνδυασμό κινήσεων των χεριών.

Επιθυμία της Microsoft είναι να δημιουργήσει ένα προϊόν που δεν θα έχει κανένα από τα μειονεκτήματα όλων των προηγούμενων εκδόσεων. Αντί λοιπόν για κουμπί Start, ο χρήστης θα πηγαίνει το mouse στη γωνία της οθόνης και θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ του Metro UI ή της κλασικής επιφάνειας εργασίας.

Για τις φορητές όμως συσκευές, το Metro UI θα είναι ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας.

Πηγή: pro.com.gr 
 
TAGS