Αυξάνονται οι DDoS (Distributed Denial of Service) επιθέσεις παγκοσμίως τόσο σε μέγεθος όσο και σε αριθμό σύμφωνα με έρευνες που δημοσίευσαν οι εταιρείες Prolexic και Arbor Networks. Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 οι επιθέσεις DDoS σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 45% όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Αν και υπάρχει η τάση για επιθέσεις μικρότερης διάρκειας, αυτές έχουν συνήθως πολύ μεγαλύτερη ένταση επεσήμανε ο υπέυθυνος της Prolexic Paul Sop.

Σχολίασε μάλιστα ότι το μέσο  bandwidth το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ήταν 5.2Gbps. Πρόκειται για αύξηση 148% σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο. Σε σχέση με το 2011 η αύξηση είναι περίπου 136%.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές είχαν ως αφετηρία την Ιαπωνία γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη για τους μελετητές. Πρόκειται για χώρα που σπάνια εμφανίζεται ως πηγή τέτοιων προβλημάτων.

Αν και δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η αλλαγή, ως πιθανότερο αίτιο αναφέρεται η δημιουργία πολλών εταιρικών δικτύων τα οποία είχαν χαμηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτό μάλλον αποτελεί συνέπεια των φυσικών καταστροφών που προκάλεσε το τσουνάμι και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το βιαστικό στήσιμο των δικτύων χωρίς να δοθεί βάρος στην ασφάλεια τους.

Πηγή: proho.gr