Οι παλιότεροι του χρήστες του Internet θυμούνται το Yahoo σαν ένα κολοσσό. Από τις αμέτρητες μηχανές αναζήτησης ήταν οι πιο δημοφιλής και είχε βέβαια και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες. Από την έλευση του Google και μετά, η πτώση του Yahoo ήταν αργή αλλά σταθερή. Η εμφάνιση του Bing μάλιστα δεν έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Το Yahoo, από εκεί που ήταν ο ηγέτης της αναζήτησης στο Internet, σχεδόν πέρασε στο περιθώριο.

Αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές από τα νούμερα που δημοσίευσε η comScore. Για τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το μερίδιο του Google στις αναζητήσεις εντός ΗΠΑ ήταν 66.2% ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήταν 65.9%. Για το Bing οι αριθμοί αυτοί διαμορφώνονται στα 15.2% και 13.1% αντίστοιχα.

Για το Yahoo όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Το μερίδιο του στην πίτα των αναζητήσεων έπεσε από 14.5 σε 14.1%. Πρόκειται για πτώση της τάξεως του 8% το οποίο φυσικά είναι σημαντικότατο ποσοστό.

Θα αλλάξει άραγε αυτή η τάση. Φαίνεται δύσκολο. Η ανάπτυξη του Google είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν πιστεύει ότι θα αφήσει τίποτε όρθιο στο πέρασμα του.


πηγή: proho.gr
TAGS