Στην πρώτη της απόπειρα να σχεδιάσει και να λανσάρει μια οικιακή συσκευή με το δικό της όνομα, η Google θα παρουσιάσει φέτος μια συσκευή που μεταδίδει μουσική ασύρματα σε όλο το σπίτι, αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal.

H συσκευή μουσικής βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια, δηλώνουν ανώνυμες πηγές που «γνωρίζουν το θέμα». Είναι σχεδιασμένη να κατεβάζει από την υπηρεσία νέφους της Google και να τη μεταδίδει ασύρματα σε ηχεία που σχεδίασε η Google ή άλλες συσκευές. Μελλοντικά, η ίδια συσκευή θα μπορούσε να παίζει και άλλες μορφές ψηφιακών μέσων όπως βίντεο, λένε οι ίδιες πηγές.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να χειρίζονται τη συσκευή μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή-ταμπλέτα, αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι δεν είναι σαφές το εάν οι συσκευές πρέπει να τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Η Google είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πουλήσει μια συσκευή με την δική της επωνυμία -ήταν το κινητό Google Nexus ONE, το οποίο κατασκεύαζε η HTC πριν τελικά η συσκευή αποσυρθεί από την αγορά.

Η νέα συσκευή μουσικής θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά που η εταιρεία σχεδιάζει ένα προϊόν hardware και επιβλέπει τη διαδικασία παραγωγής.


Πηγή: in.gr
TAGS