Αν και στα Twitter και Google+ τα verified accounts είχαν καθιερωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, το Facebook είχε δείξει χαρακτηριστική αμέλεια ως προς αυτόν τον τομέα. Δεν πρόκειται για κάτι που μας παραξενεύει. Η πλατφόρμα ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για την εμπειρία των χρηστών του και ασχολείται κυρίως με το πώς θα βρει τρόπους για να τους βομβαρδίσει  με ακόμη περισσότερες διαφημίσεις.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, ήταν και μια λειτουργία για την οποία δεν υπήρχε και μεγάλη ανάγκη. Δεδομένου του χαρακτήρα της υπηρεσίας, είναι απίθανο να μας στείλει αίτημα φιλίας ο Μπάρακ Ομπάμα και να μην είμαστε βέβαιοι αν είναι αυτός ή όχι.

Εξάλλου τα περισσότερα celebrities δημιουργούν σελίδες στο Facebook και δεν χρησιμοποιούν τα προφίλ για την προβολή τους.

Αυτό βέβαια έχει αλλάξει κάπως από τότε που δημιουργήθηκε η υπηρεσία subscribe. Για το λόγο αυτό το Facebook αποφάσισε να δίνει τη δυνατότητα verification σε όσους χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και έχουν ένα μεγάλο αριθμό subscribers.

Προκειμένου να αποδείξει την ταυτότητά του κάποιος, θα πρέπει να αποστείλει στην υπηρεσία φωτογραφία της ταυτότητας τους  ή πιστοποιητικό γεννήσεως. Όπως ανακοινώθηκε πάντως, δεν θα υπάρχει κάποιο ειδικό σήμα που να δηλώνει την «πιστοποίηση» όπως στο Twitter.

Πηγή: proho.gr
TAGS