Η Cisco, μεγάλη εταιρεία προϊόντων δικτύωσης, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της εξαγοράς της Skype από τη Microsoft, υποστηρίζοντας ότι, χωρίς τις κατάλληλες ρυθμίσεις, η Microsoft θα ελέγχει «το μέλλον των επικοινωνιών μέσω βίντεο». Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, η Cisco είναι σήμερα μεγάλη δύναμη στις τεχνολογίες τηλεδιάσκεψης. Οι περισσότεροι πελάτες της είναι εταιρείες που χρησιμοποιούν ιδιόκτητες ή μισθωμένες αίθουσες τηλεδιάσκεψης, εξοπλισμένες με κάμερες, οθόνες και συνδέσεις μεγάλου εύρους ζώνης. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στη Microsoft για την εξαγορά της υπηρεσίας διαδικτυακών κλήσεων Skype, κρίνοντας ότι η συμφωνία δεν απειλεί τον ανταγωνισμό στην αγορά βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων.

H Cisco επιμένει τώρα ότι η Κομισιόν θα έπρεπε πρώτα να επιβάλλει κοινά βιομηχανικά στάνταρτ, τα οποία θα επέτρεπαν στους χρήστες του λογισμικού Skype να ανταλλάσσουν κλήσεις με τους χρήστες άλλων υπηρεσιών, όπως το WebEx της Cisco ή το Google Video.

«Η Cisco δεν αντιτίθεται στην εξαγορά, πιστεύει όμως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να έχει θέσει όρους οι οποίοι θα διασφάλιζαν διαλειτουργικότητα βασισμένη σε στάνταρτ» γράφει σε εταιρικό ιστολόγιο ο Μάρτιν ντε Μπιρ, επικεφαλής του τμήματος τηλεδιάσκεψης της Cisco.

Χωρίς την υιοθέτηση κοινών, ανοιχτών στάνταρτ, γράφει ο Ντε Μπιρ, η Microsoft θα ελέγχει «το μέλλον των επικοινωνιών μέσω βίντεο».

Πηγή: in.gr